Moet je het allemaal alleen willen doen?

Als freelancer vind ik het heerlijk om in mijn eentje te puzzelen met mijn ontwerpen achter mijn mac’je en kan daar uren zoet zijn en de wereld vergeten. Wanneer ik een keer vastloop weet ik mijn collega freelancers te vinden en zo red ik me prima. Of redde ik me prima moet ik zeggen, want op een gegeven moment had ik vragen waar van ik niet goed wist bij wie ik daarvoor terecht moest.

Ik trok de stoute schoenen aan en heb een aantal succesvolle mensen uit mijn netwerk benaderd. We hadden een aantal zeer interessante gesprekken. Op een aantal van mijn vragen kreeg ik een duidelijk antwoord waar ik tevreden mee kon zijn, of geïnspireerd door raakte, soms was het antwoord absoluut niet dat wat ik wilde horen. Maar misschien was het antwoord wel dat wat ik nodig had om te horen om te ontdekken dat ik diep van binnen erin geloofde en dat ik ervoor wilde vechten.

Echter, ik heb wel eens eerder op zo’n punt gestaan. Dat ik een goed idee had, of een leuke kans bij een startup – maar vroeg of laat stort het in om wat voor reden dan ook en heb ik weer een gefaalde poging erbij. Niet deze keer! Om te voorkomen dat ik weer in oude gewoontes terecht kwam en er opnieuw een potje van ging maken, besloot ik een business coach te zoeken. (Dank je wel Sun Van denbrande, je rockt!)

Het werd iemand die ik niet kende en die zelf succesvolle ondernemingen runt. Het was in het begin wel even gek, om zeker te zijn dat ik niet terugviel in mijn oude gewoontes, ben ik open en transparant geweest over mijn ervaringen en achtergrond.

Deze kwetsbaarheid toon ik ook hier op mijn blog, en ik voel me echt gehoord en geholpen door jullie reacties en de inzet van mijn coach Sun. Ik denk niet dat ik zover was gekomen als ik dat allemaal niet had gedaan en in mijn eentje was blijven aanrommelen. Zeker, ik ben er nog lang niet… maar door af te wijken van mijn vaste gewoontes en om hulp te vragen en het niet meer allemaal in mijn eentje te willen doen. Maar ook door te delen zonder verwachtingen, kan ik wel vaststellen dat ik toch al een beetje heb gewonnen.

Bedankt voor het lezen, je bent geweldig. Dat weet je toch?!


Deze post is onderdeel van de 27daysofmay in de aanloop van mijn talk bij Creative Morning Utrecht en lancering van ihavesomanyideas.com.