Volgend doel: een ebook over de “inner critic”

Het is me goed bevallen, het dagelijks bloggen. Behalve dat het best veel werk was naast de voorbereidingen voor as vrijdag. Je krijgt er toch een ritme in het schrijven en ik leerde ook iets minder kritisch te zijn en kortere stukken te schrijven, zeker met een dagelijks ritme is het anders niet vol te houden. Langere stukken moet ik echt voor speciale gelegenheden bewaren.

Over langere stukken gesproken, er was 1 onderwerp dat dreigde zo lang te worden dat ik besloot om het te bewaren voor een ebook. Volgens mij heb ik er al eerder over gesproken, maar inmiddels heb ik al aardig de outline in de steigers staan en heb ik ook een termijn in gedachten wanneer het af moet zijn: augustus 2016. Het onderwerp is de “inner critic”, de belemmerende interne dialogen die we voeren met onszelf en waar we zelden gunstig voor de dag komen.

Voor het schrijven gebruik ik Scrivener. Normaal gebruik ik Evernote voor het schrijven van blogs, maar ik vond het te kort schieten voor het schrijven van een boek. Scrivener stelt je in staat om makkelijk outlines te maken, als index cards op je prikbord. Ik vind het prettiger om te werken met een outline en non-lineair door het schrijven te werken, Scrivener kan namelijk eenvoudig alles bij elkaar voegen en publiceren op een formaat dat je nodig hebt. Behalve de outline kun je makkelijk aparte folders aanmaken voor achtergrond onderzoek. Het wordt centraal opgeslagen in je project, zonder dat het je publicatie in de war schopt.

Nu mijn gevonden ritme goed volhouden, regelmatig blijven posten op deze blog en op ihavesomanyideas.com én hard werken om in augustus een mooi eerste ebook te kunnen presenteren. Een heerlijk doel om naar te werken.

Bedankt voor het lezen, je bent geweldig. Dat weet je toch?!


Deze post is onderdeel van de 27daysofmay in de aanloop van mijn talk bij Creative Morning Utrecht en lancering van ihavesomanyideas.com.