In mijn achterhoofd probeer ik voor mezelf helder te hebben waarom ik deze weblog bijhou en voor wie. In het BuzzBasics “Word of Mouth onderzoek 2006” wordt de invloed van de blogs aangestipt. Een onderzoek onder 101 marketeers en 51 bloggers. Het antwoord op “Wat willen/doen bloggers met hun blog?” was voor 63% » “Om mezelf te profileren binnen mijn vakgebied” en 55% » “Een archief bijhouden van wat ik interessant vond”. Precies mijn hoofdzakelijke redenen om te bloggen. Daarnaast vond ik het belangrijk om een archief te maken waar mijn collega’s van konden profiteren en zodat ik mij intern kon profileren.

tdbnl_graph.pngDaarnaast is het vinden van een plek in het Nederlandse online netwerk een belangrijke doel. Ik vraag me de laatste tijd af of ik mijn blog zal aanmelden voor de Marcom100. Mijn twijfel komt uit onzekerheid: “heb ik daarvoor wel voldoende bereik” maar “daardoor ontstaat er misschien een hoger bereik”. Maar voor ik dat doe wil ik nog even op een rij hebben wat mijn bezoekers eigenlijk komen doen. En dat doe ik niet met gedachtenlezen, maar ik doe een ongeschoolde inschatting nav de statistieken zoals ik ze uit Clicky en Google Analytics haal.

Tanjadebie.nl

Het domein is besteld op 2 augustus 2006 en op 14 augustus stond daar de eerste post. Het verbaast mij achteraf dat ik meteen al Analytics erin heb gesleuteld. Inmiddels ben ik zo’n 8 maanden, 12.423 bezoekers en veel blog-wijsheid (maar met nog veel meer vragen) later.

Alltime visits to my weblog

Mannen vs vrouwen

De eerste piek is woensdag 20 september, waar niet de blogpost van die datum verantwoordelijk voor was… maar de “mannenrijdenbeter.nl vs vrouwenrijdenbeter.nl” campagne van Centraal Beheer Achmea. Deze campagne heeft mij op de diverse posts in totaal 2.533 bezoekers gebracht en staat daarmee op de tweede plaats van trekkers. Overigens komen nog dagelijks bezoekers op mijn site vanuit een zoekresultaat naar deze campagne (en voor liefhebbers: JA er zijn nog stickers!!).

Review autoriteit?

De best bezochte pagina van mijn blog heeft geen pieken meegemaakt, die piekt gewoon elke dag nog. Al 3.826 bezoekers kwamen lezen wat ik van de Sony Ericsson k800i vond. Dagelijks vermaak voor mij in de statistieken en gemiddeld 610 bezoekers per maand. Op zich niet vreemd, ik sta bovenaan wanneer gezocht wordt op “k800i review“. Bezoekers komen binnen op verschillende zoekargumenten: “hoe maak ik het klepje los van de k800i” of “kpn sony ericsson k800i ervaring” en allerlei andere variaties waar k800i in voorkomt.

Unique visitors on my site, since it started

The next action

De recentste topper is de nieuwste commercial van Centraal Beheer Achmea 366 in 7 dagen. Ik tel trouwens voor mijn gemak de startpagina niet mee, die krijgt eigenlijk maar net iets meer verkeer dan de K800i review (4.254 vs 3.826). Wat ik nog leuker vind om terug te vinden in de statistieken, is wát men nog meer op mijn site doe. In Clicky zoek ik dagelijks naar uitzonderingen van meer dan 3 ‘actions’ en die langer dan 2 minuten op de site verblijven. In het grootste deel van die gevallen bekijkt men ook “Meer over…” pagina. Waarschijnlijk omdat men wil weten wat voor ‘autoriteit’ de weblog heeft.

Ode aan jou

my feedburner stats 14 april 2007

Nog elke dag beleef ik plezier aan het bloggen, zelfs de dagen dat ik niets te bloggen heb. Dan zit ik trots in de stats te neuzen. Zoveel mensen die mijn schrijfsels hebben gevonden. Inmiddels hebben 56 lezers mijn RSS feed gevonden, een bescheiden aantal misschien, maar ik ben er deste trotser op. You guys rock!

Mijn gekozen koers blijf ik volgen. Ik heb het idee mijn eigen blog-stem te hebben gevormd en dat deze niet verkeerd is. Ik ben echter dol op kritiek en reflectie, dus hou je niet in! Één ding weet ik wel zeker… als ik weer een nieuwe telefoon heb… moet ik er vooral over bloggen… 😉