Voor je stats verslaving: Snoop van Reinvigorate

Gisteren kregen de beta testers van Reinvigorate een mail over de desktop client Snoop. Het is het “spy” van Clicky live op je mac of pc die een arsenaal aan geluiden voortbrengt bij elke actie. Dan kan zijn een bezoek of pageview, een verwijzing, een aankoop of een comment. Reinvigorate is een aantrekkelijk statistieken programma, dat echter niet zo overzichtelijk is als Clicky of zelfs Analytics. Het heeft zo zijn eigen charmes en Snoop is de kers op de taart.

Snoop

tdbnl_reinvigorate_snoop.png
Snoop geeft Name tags weer van andere Reinvigorate gebruikers of de gebruikers die je bekend hebt gemaakt. Helemaal geweldig: de comment kun je meteen meelezen. Wat nog een toevoeging zou kunnen zijn is pages/referers/comments klikbaar zouden zijn. En dat je eventueel meerdere windows open kunt hebben, voor elke site die je wilt tracken. De lijst wordt namelijk niet bewaard, elke keer dat je hem opnieuw opent is hij leeg. Dus ook wanneer je switch’ed tussen sites.

tdbnl_reinvigorate_desktop.png

Desktop, de startpagina van Reinvigorate geeft weer hoeveel actieve bezoekers en active pagina’s er op dat moment zijn. Hoeveel bezoekers die dag en dat uur en indien bekend, wie dat waren.

tdbnl_reinvigorate_daily.png

Nu wordt het lastiger, de grafieken geven geen exact aantal aan. Dit soort overzichten zijn er voor statistieken per uur/per dag, per dag / per week, overzichten per maand of per jaar en daarna wordt het alleen interessant voor gevorderden (hourly distributions?).

De grafieken geven een trend aan (hier polynoom) en de grijze lijn met bolletjes geeft de stats van de dag ervoor weer.

Overige raporten bestaan uit Geolocations en andere demografische details van bezoekers en sessions. Net zo gedetailleerd en misschien net iets lekkerder weergegeven dan in Clicky. Sorry Thomas, ik expose je vandaag wel heel erg!

tdbnl_reinvigorate_sessions.png

Een andere mooie optie is Site & Path waarin je populaire path’s kunt bekijken, doet me eraan herinneren dat ik nog steeds “related posts” niet aan de praat heb gekregen. Als iemand me daarmee zou willen en kunnen helpen? Boris Veldhuijzen van Zanten postte gisteren “Old news? Yes please!” en als ik een quote van zijn post mag rippen:

Deborah Schultz told the audience at a conference in San Francisco that:

  • 61% of your visits go to posts older than a month
  • 37% of your visits go to posts from this month
  • 12% of your visits go to current news

Dat én de populair paths bevestigen maar weer eens die noodzaak (voor related posts). Reinvigorate is eigenlijk te uitgebreid om voor mij als stats-amateur uit te leggen, je moet het zelf kunnen ervaren. Er zit voor mij nog te veel in wat ik nog niet heb gezien of het nut ervan heb begrepen.

Wat is waar…?

Net als Thomas (dankzij wiens tip ik bij Reinvigorate terecht kwam) zie ik onregelmatigheden in de statistieken als ik Analytics met Clicky en Reinvigorate vergelijk. Hoewel dat ook per dag kan wisselen. De bezoekers die ik in Snoop zie, zie ik wel op de Clicky spy, maar meestal niet in de Clicky lijst van bezoekers. Het maakt het voor ons stats-verslavenden in elk geval erg interessant om te vergelijken en spelen. En met Snoop op de achtergrond… met elk piepje ‘groei’ je… weer iemand die de moeite neemt om op jouw site te kijken…

4 thoughts on “Voor je stats verslaving: Snoop van Reinvigorate”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.