Woopra stats: Can I help you, or are you just browsing?

Woopra is een beta analytics dienst, die zich met name richt op real-time tracking. Pas geleden kreeg ik mijn beta uitnodiging en inmiddels beschik ik over een voorraadje gegevens om doorheen te snuffelen. De online tracking op de woopra site werkt nog steeds niet, maar de wordpress plugin en de applicatie werken prima.

Een leuke, maar beetje vreemde feature is de chat-functie. Een nietsvermoedende bezoeker op je site lastigvallen als een opdringerige verkoper in een winkel: wie zit daar op te wachten?!

Nu moet ik zeggen dat ik het wel eens aan de lijve heb ervaren. Op een golf-site kwam de instructeur aan me vragen of ik al golf-ervaring had en bood me aan de hand van mijn antwoord een cursus-advies. Ik moest wél even controleren en vragen of dit geen simpele bot was. Maar ook hier betrof het een échte internetdebielfanatiekeling die zijn klantjes met beste bedoelingen bespioneerde ten einde ze een goed advies te kunnen geven.

Beste bezoeker van deze pagina…  wanneer ik je ‘bespring’ om te vragen: “Can I help you, or are you just browsing?”

1 thought on “Woopra stats: Can I help you, or are you just browsing?”

  1. Woopra inmiddels ook in beta-actie gezien. Om de drempel te verlagen kun je deze chats ook initieren door te insinueren dat je een geautomatiseerd bericht stuurt. Bijvoorbeeld “Webmaster: Goodafternoon. Our statistics show that you’ve browsed through 4 of our webpages, which tells us you’re interested in our website. If you need any help you can initiate a chat with one of our employees by clicking here.” Handmatig verstuurd, maar insinueert een geautomatiseerd bericht.

    Het is een wat laagdrempeligere manier dan: “Hallo! Ik als Big Brother zie dat u nu 25 seconden heeft gekeken naar de contactpagina, mag ik het initiatief nemen?” Beetje een eng idee dat iemand je op de vingers kijkt.

    Als je het genuanceerd kan brengen lijkt de tool me wel prima om conversies te stimuleren. Net als een kledingverkoopster die helpt als je al bij de paarse ribbroeken aan het kijken bent (en dus echt hulp nodig hebt 🙂 ) Dan ben je dus al een proces gestart, maar loop je mogelijk vast op een bepaalde drempel.

    Tof pakket, zeker geen vervanger van bijv. GA, maar wel een mooie toevoeging voor fanatieke online ondernemers!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.