8apps

8apps logo8apps van Jonkenpon, is een work in progress. Een sociaal netwerk van -uiteindelijk- 8 onmisbare online applicaties. Momenteel staan er 3 live: Handshake , Blueprint, Orchestrate. Handshake is het netwerk-tool, het zoveelste moet ik eerlijk bekennen. Blueprint is een brainstormboard waar je met je Handshake vriendjes aan projecten kunt werken. Ik ben nog niet overtuigd, momenteel test ik ook Conceptshare. En dat is een imho een sympathieker en praktischer tool om te brainstormen.

Orchestrate is een uitgeklede ‘to-do’ applicatie. De kracht zou straks moeten zijn dat het allemaal met elkaar gelinkt is. Want nu gebruik ik voor projectcommunicatie Basecamp, voor brainstormen Conceptshare dus en Vitalist is mijn GTD oase. Qua netwerken gebruik ik 30Boxes (connectie met online comments), Ziki en ook MyBloglog, hoewel ik de laatste niet prettig vind in gebruik. Maar het geeft je visitekaartje af en dat is wel heel handig. Voor kalender gebruik ik zowel Google als iCal wat helemaal niet slim is 🙁 , daarnaast heb ik op mijn werk nog een Lotus Notes agenda (wil iemand daar de fik in steken?) en natuurlijk de zakagenda (= heilig).

Dus ja… een groot link feestje tussen al je fijne applicaties zou heel fijn zijn, of 8apps het gaat zijn… dunno, leuk om te volgen is het wel!

ps. 8apps geeft je de mogelijkheid mensen uit te nodigen, dus wie wil?! Ruilen voor een Joost invite?

Kijk ook even naar…

Conceptshare, een coole brainstormtool.

ConceptShare bestaat uit workspaces. En per workspace kun je een concept laten beoordelen door experts uit de ConceptShare community of je kunt je eigen experts uitnodigen.

Vitalist is mijn voorkeurs GTD tool

Vitalist is mijn favoriete GTD tool. Volgens de methodiek van David Allen’s GTD ingericht. Mobiele toegang, reminders via sms of e-mail. Share met collega’s, syndicate via RSS of iCal en binnenkort ook een kalender toepassing: kan ik misschien ook dat gat vullen!

Alle links

1 thought on “8apps”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.