De laatste tijd ontdek ik zoveel leuke dingen aan Flickr die ik waarschijnlijk altijd over het hoofd heb gezien (of ze zijn echt nieuw, maar ik denk dat het om het eerste gaat). Ik wilde zojuist even neuzen in mijn groups, maar daar was niets nieuws toegevoegd. Geen nood! Je kunt dan altijd kijken bij “Groups we’ve noticed”.

En daar staat vandaag “Camera Toss” tussen. Fotografen die de camera de lucht in keilen en hopelijk weer opvangen -zonder zichzelf of de camera te beschadigen- én een leuk plaatje scoren. Naar wat ik nu begrijp, is er veel te doen op dit gebied, de cameratoss-blog van Ryan Gallagher heeft naast nog meer mooie toss-plaatjes, ook een groot aantal reviews van digicams waarmee men met hartelust (of niet) kan tossen.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik met mijn k800i ga tossen en de gloednieuwe N73 van mijn vriendin (die ik binnenkort stiekem zal reviewen), mag ik voorlopig nog niet langer dan een paar seconden vasthouden. Maar met een oud Olympus camera’tje durf ik het wel aan (helm mee).

30 minuten later…
Camera tossingDe Olympus C-370 was de pineut. In de druipende regen en maar 1x laten vallen. Het is waarschijnlijk heel aanstekelijk wanneer het niet gutst van de regen.
Ik vond de 12 seconden van de zelfontspanner erg veel en moest daarom echt een paar keer keilen. Ook bij het overgooien hebben we meerdere keren moeten gooien voor we een foto hadden. Maar we hebben w�l lol gehad!

» Bekijk hier de eerste resultaten

» Tossing guide for beginners
» Cameratoss Howto