In Clicky zag ik deze week een aantal vreemde zoekwoorden van bezoekers terug, zoekwoorden die niet op een nette blog thuishoren. Ik kwam er steeds niet aan toe om naar de oorsprong te kijken. Dergelijke pagina’s hoef ik niet te zien, zeker niet op de werkplek.

Zojuist heb ik toch een aantal zoekresultaten in Google nagekeken. De meta tags van mijn blog waren vervangen door een of ander script. Mijn blog stond bovenaan in categorie waar die niet hoeft te scoren. Schrikken dus. Het script heb ik nergens in de source kunnen vinden. Ook stond er niets in de database, het moest aan WordPress liggen. Na een upgrade bleek de source weer schoon te zijn.

Natuurlijk heb ik ook heb ik mijn wachtwoord vervangen, hoewel ik twijfel of het daardoor komt. De vorige installatie was WP 2.1.2 en nu draait de laatste versie en ik weet ook weer waarom ik nog niet de laatste versie had geïnstalleerd. Mijn theme doet een beetje vreemd. Misschien valt het jou helemaal niet op hoor. Maar ik moet hier wel weer wat uurtjes in gaan steken om het weer in oorspronkelijke staat te krijgen. Maar niet nu, vandaag lekker getraind en dus moe, de confrontatie met een gehacked blog was al vervelend genoeg.

Hebben jullie tips voor verbetering van de veiligheid van je (WordPress) blog?

Edit: de redirect www.tanjadebie.nl werkt niet. Ik heb er geen verstand van, maar er is me verteld dat de WordPress installatie is aangetast. In elk geval blijft de redirect wel naar mijn eigen domein daags.nl verwijzen.

Ik ben bezig met een mirror van de weblog op een andere lokatie tot die tijd: www.daags.nl/tanjadebie