Ik weet het nog zo goed…

1 april 2009 ging ik full-time als ondernemer aan de slag, mijn grootste blijdschap destijds “nu heb ik tijd om te bloggen…”. Als je naar het archief op mijn blog hieronder kijkt zie je het resultaat, het werd akelig stil sindsdien. Terugkijkend zie ik dat het enorm verleidelijk is om vooral enorm aan het werk te zijn, projecten voor opdrachtgevers of eigen projecten en ook sport; eigenlijk kan ik altijd wel bezig zijn.

Wat hield mij bezig in 2014?

Tot augustus was ik werkzaam als interim UX designer bij VGZ.nl, een leuk team wereldverbeteraars waar ik ruim 1,5 jaar erg fijn mee heb samengewerkt. Achterhetscherm.nl schreef er ook een leuk artikel over.

Ik ♥ startups

In 2013 was ik met Christopher Auer-Welsbach een startup begonnen (Inismo.com) wat de scene van startup-investeerders op zijn kop zou zetten. In een multi-disciplinair team, verspreid over de hele wereld, is het een hele uitdaging om een startup van de grond te krijgen. Mexico, India, Nederland, Oostenrijk en de Verenigde Staten; verschillende time-zones betekende heel wat flexibiliteit en helaas is het daarop stuk gelopen in de samenwerking met de developer. In 2014 hebben we nog een poging gedaan, maar dan voor de Europese markt, waar we uiteindelijk ook een punt achter hebben gezet. Dit is een enorm moeilijk wereldje om binnen te innoveren, de rek was er misschien na al die tijd er ook wel uit bij mij. Christoph verhuisd binnenkort naar Nederland, dus wie weet wat we nog voor mooie concepten kunnen bedenken. Vorig jaar versterkte ook Annedien Hoen ons team, dus ik sluit niet uit dat we nog eens de koppen bij elkaar steken. Dit keer in dezelfde time-zone in hetzelfde land… dat schiet alvast op.

Mooiste lead ooit

In November startte in bij Essent.nl om daar het team van designers te versterken, waar ik tot eind april 2015 onder de pannen zal zijn. In de tussentijd ben ik ook bezig geweest voor een nieuw concept en design voor Vasasport.nl, een hele sterke speler op gebied van sportieve reizen (fietsen, skiën en langlaufen). De aardige mensen van Vasasport.nl had ik al een aantal keer per mail bestookt met vervelende vragen over hun website, met als resultaat een antwoord “…kom alsjeblieft onze nieuwe website ontwerpen!”. Leukere manier om aan een lead te komen kan ik me niet bedenken. Mijn volgende doel is het verbeteren van het ux design van Futurumshop.nl op smartphones; daar heb ik ook al een paar klaag-mails naar gestuurd. Zal dat lukken in 2015?

En dan 2015…

Ik scande even het artikel over New Adventures in web design 2013 en las was Jessica Hische Procrastiwork noemt. Het internet staat en bomvol van, elke guru heeft er een cursus over geschreven of op zijn minst een downloadable PDF in ruil voor je mailadres: leef je passie. Mijn resolutie is minder werken achter een beeldscherm, de buitenwereld in op avontuur… wtf dat ook mag betekenen. Ik hoop dat ik niet perse zoals Wilco van Rooijen de Mount Everest moet beklimmen om “beroeps avonturier” te zijn (hoewel ‘everesting’ ook een ding is, wat iets beter bij me past), maar daar komt het wel op neer.

Tanja de Bie – beroeps avonturier. Dat klinkt waanzinnig… Over 5 jaar vast een nieuwe “ik weet het nog goed”, maar met in de tussentijd veel meer updates dan afgelopen periode. Ja, ik weet het nog goed, maar ik zeg het weer: ik ga meer bloggen.