Later als ik groot ben…?

Van Boris kreeg ik een heuse blog-kettingbrief. En als een brave acceptant betaamt… hier antwoord op de vraag, wat wil ik worden als ik groot ben?! Enne… wat wilde ik eigenlijk worden als kind?

Volgens mij wilde ik straaljagerpiloot worden, commando of prive detective. Ik lag altijd in de modder ‘boeven te vangen’ of ‘A-teampje’ spelen. Toen ik uiteindelijk een keuze moest maken op 12 jarige leeftijd kwam er niet veel meer uit als “iets met dieren”. Waarschijnlijk heb ik een paar jaar gescheiden geleefd van mijn ziel dat ik dat heb kunnen verzinnen.

Als tiener (geez long time ago) wilde ik rockster worden, ook redelijk gitaar leren spelen, het bleef bij verlegen op mijn kamer oefenen. Nadat ik op mijn 19de mijn motorrijbewijs had gehaald, wilde ik de eerste vrouwelijke Wayne Rainey worden, wereldkampioen 500cc GP. Maar rondscheuren op mijn yamaha FZR400r was eigenlijk ook wel voldoende.

Nu werk ik als “Senior design specialist internet & nieuwe media” bij Centraal Beheer Achmea en een sponsored freerider dankzij een schitterende deal van Stappenbelt Sportfietsen Apeldoorn.

Natuurlijk heb ik nog het een en ander wat ik graag zou willen gaan doen. Team-up met een web2.0-gekke code-geek om een concept waar ik mee rondloop te ontwikkelen. Een freeride-rockstar worden en door Alex Rankin gebeld worden om samen met mijn vrienden iets te filmen voor Earthed X. Een stuk land kopen (in zuid Frankrijk) en er een bikepark neerzetten met een coole bikeshop/bikeshed erbij.

Boris’ alternatief om chefkok te worden heb ik ooit ook nog mee gespeeld, maar de uren zag ik niet zitten. Misschien had ik graag iets van ‘betekenis’ willen doen. Als activist misschien, vechten voor walvissen of zeldzame paddestoelen. Of lesgeven in kunst en cultuur aan jonge cultuurbarbaren. Maar meestal wens ik mezelf op een berg in Tibet als schapenherder.

5 thoughts on “Later als ik groot ben…?”

 1. Hmm, interessante opties had jij vroeger zeg 🙂 Ik wilde vroeger altijd rijk worden. Hoe? Geen idee….maar ik zou rijk worden! Trouwens, dat wil ik nog steeds maar is niet zo heel belangrijk meer.

  Nu weet ik nog steeds niet wat ik precies wil worden. Maar in ieder geval een tech/web entrepreneur 🙂

  Reply
 2. Rijk worden… ik zou het best willen kunnen veroorloven om de hele dag écht alleen maar te doen waar ik zin in heb. Zou ik heel goed in kunnen zijn…

  Reply
 3. Dat wilde ik vroeger niet, dat wil ik nu. Ik wil de volgende zijn die een twee jaar oude site aan Google verkoopt voor anderhalf miljard dollar. Plain & simple. Nu alleen dat idee nog… ben ook wel benieuwd naar jouw idee trouwens…

  (Roy’s post)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.