Bij mij en mijn collega’s waren de oude storingspagina’s van www.centraalbeheer.nl een doorn in het oog. Voor site-eigenaren (of beheerders) wordt zo’n storingspagina altijd té vaak bezocht. We zijn uiteraard eerst begonnen met het optimaliseren van de omstandigheden.

Daarna hebben we de 3 type storingspagina’s die wij feitelijk kennen opnieuw vormgegeven. En neem maar van mij aan: het is een hele verbetering gebleken. Het blijft mooi dat je met kleine maatregelen, grote verbeteringen teweeg kunt brengen.

404-pagina

tdbnl_cba_404.png

We hebben opgelet tijdens de 404 lessen; de hoofdnavigatie en de look & feel zijn gelijk aan alle andere pagina’s op de site, je bent niet per ongeluk van de site ‘afgevallen’. Een lijst met veel gezochte pagina’s in de 3 hoofdcategorieën van de site en een zoekfunctie voor overige pagina’s. Een vriendelijke ‘mea-culpa’ van onze kant en contactgegevens voor blijvende 404-paniek.

Storingspagina

tdbnl_cba_storing.png

Wanneer je deze pagina ziet, is er een grote storing op de website gaande en is deze op dat moment helemaal niet bereikbaar. De enige oplossing is dan ‘Even Apeldoorn bellen…!’. Daarom staat er op deze pagina géén enkele vorm van navigatie, alleen 2 telefoonnumers als call-to-action.

We hebben overwogen om er een gekke ‘Even Apeldoorn bellen…!’ pagina van te maken, maar daar zit je vast niet op te wachen als je bezoek door een technische omstandigheid op een teleurstelling uit draait.

Einde sessie-pagina

tdbnl_cba_sessie.png

De meest vervelende pagina om terecht te komen. Er wordt van de bezoeker namelijk actie verwacht. Voor optimale veiligheid is er een gelimiteerde sessietijd ingesteld. Wanneer deze is verlopen moet de bezoeker de sessie zélf opnieuw opstarten door op de button te klikken. Om die reden hebben wij gekozen om geen afleidende navigatie te plaatsen, en het te beperken tot één dominante call-to-action button.

404 Inspiratie

Behalve ‘nuttige’ storingspagina’s zijn er ook een heleboel leuke en creatieve versies in omloop, zie ook deze mooie blogpost op Smashing Magazine. Hebben jullie misschien goede voorbeelden of aanvullende tips voor goede storingspagina’s?

Oja oops… nu nog de 404 van deze blog…

Edit: de oude versies van de 404 en de sessieverlopen pagina

Zoek de ## verschillen??

Oude storingspagina centraalbeheer.nl

Oude 404 pagina centraalbeheer.nl