tdbnl_teefury

(Niet alleen…) Wehkamp doet het, Mediamarkt ook en iBood is het meest klassieke voorbeeld van online schaarste: één product, één aanbod en een tijdslimiet. Via minimalshowcase.com, kwam ik op de site van teefury.com: “TeeFury T shirts – One new limited edition cool shirts every day!“.

Tee today, gone tomorrow

Het unieke karakter van hun site werd mij pas duidelijk toen ik in mijn ooghoek iets zag verspringen: een mededeling: TODAY’S TEE GONE FOREVER IN met een aftellende klok. Hierover zou ik trouwens wat meningen willen horen: Heeft deze aftellende klok voldoende attentie-waarde om een koopaandrang te veroorzaken? Aan de prijs (9 dollar) kan het niet liggen, de verzendkosten binnen de VS ook niet (2 dollar en 5 dollar voor internationaal). De kwaliteit van het product kan ik niet beoordelen, maar de designs (kijk ook even in het archief) zullen een groot publiek wel aanspreken.

Grappige toevoeging: een tijdbalk onder de afbeelding van het t-shirt. Die geeft weer wat het drukste moment, best converterende moment, van de dag is geweest.

chart