10 miljoen wezens met de dood bedreigd

Op donderdag 1 mei slaat een meteoriet in op een -voor mij onbekende- planeet en daardoor worden 10 miljoen buitenaardse wezentjes met de dood bedreigd. Op Facebook is een actie gaande om ze allemaal te redden. Elk wezen kan door een aardling geadopteerd worden. Klinkt als een grapje en de zoveelste Facebook gadget, maar deze is toch weer heel bijzonder. De wezens zijn niet alleen aanstekelijk schattig, ze zijn ook nog eens uniek! 10 miljoen unieke wezens en Facebook leden mogen er één adopteren. Als ze allemaal geadopteerd zijn, worden ze geëvacueerd naar een eiland op aarde en zijn ze gered van een verschrikkelijke dood.

Edit: sorry voor de waanzinnige tikfout in de orginele blogtitel en in de url…

» www.saveanalien.com
» apps.facebook.com/saveanalien

tdbnl_facebook_aliensearch.png

Je moet wel…

Ik kreeg de uitnodiging, zoals ik zo verschrikkelijk veel van dit soort ‘rommel’ toegestuurd krijg in Facebook. Echter werd ik door vrouwlief verplicht ook een wezen te adopteren. Eenmaal bezig kreeg ik ook het virus, redden wat er te redden valt! Als je ook een wezen wilt redden, kun je beginnen met er een uitzoeken. Zoals gezegd zijn er 10 miljoen unieke wezen, dus keuze zat. Als je het niet zeker weet, ‘bookmark’ je er een paar voor je er een definitief uitzoekt. Wanneer je daarna op de beginpagina van de “Save an Alien”-pagina komt is de content helemaal aangepast. De producten getoond in de (Spreadshirt, en de vermoedelijke afzender van de actie) shop (ja, je kunt t-shirts en wallpapers krijgen) aangepast met jouw wezen. Zeg dan maar eens nee… Hoewel £18,90 voor een t-shirt ook weer niet l*llig te noemen is.

tdbnl_facebook_alienshop.png

Je ziet op de profilepagina van je wezen (waar je zijn orginele naam ziet en je hem een aardnaam kunt geven) ook zijn familieleden (emotie: mijn wezen z’n pappie en broers/zusjes zijn nog niet geadopteerd!) en de wezens van je vrienden. Erg leuk en aanstekelijk is de foto die je kunt maken met je wezen. Je kunt een foto uploaden en daarop je wezen plaatsen (en diverse effecten toevoegen), dat levert erg leuke en creatieve foto’s op. Als door jouw toedoen (uitnodigen van vrienden) meer wezens worden geredt… kunnen die ook mee op de foto.

“Save an Alien” is een van de grappigste Tamagotchi-achtige applicaties op Facebook. De faq zwijgt in alle talen over de afzender en is alleen gefocussed op het redden van de wezens. Het hele spel zit erin verwerkt. Leuk leuk leuk… nog 114 dagen te gaan en nog ruim 9.8 miljoen wezen die gered moeten worden! Hellup!

2 thoughts on “10 miljoen wezens met de dood bedreigd”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.