Het is niet gebruikelijk voor mij om de Macworld livethreads te volgen. Zeker, ik ben geïnteresseerd, maar om de wereld er voor stil te zetten… Maar de iPhone geruchten waren zo sterk en we hebben het er al zolang over, laten we zeggen… it was bigger than me.

En het was de moeite waard! Wat een spectaculaire wannahave trok Apple uit de hoge hoed! Een 3.5″ touchscreen breedbeeld iPod(video) met de übercoole Cover Flow technologie, recentelijk door Apple in iTunes geïmplementeerd. En géén stylus nodig, multi-gesture touchscreen, de demo’s zien er supergelikt uit.

iPhone

De iPhone is niet alleen een chique iPod, als internet device heeft de iPhone alle standaard osx internet apps (oh, had ik al verteld dat de iPhone op osx draait?) zoals Safari, Mail, Calendar, Widgets en Adress Book. Het maakt voor zover ik begrijp gebruik van WI-FI of EDGE (high speed internet van US provider Cingular) en bluetooth (inclusief super compacte bluetooth headset).

In een van de demo’s zie je dat er gesurft wordt op het internet en dat de pagina meedraait met de iPhone. De iPhone is uitgerust met speciale sensors die rotatie aanvoelen en de kijkrichting aanpassen. Zo wordt het display uitgeschakeld wanneer de telefoon opgepakt wordt en aan het oor wordt gehouden om energie te besparen. Sensors passen ook de helderheid van het display aangepast op de omgeving (lichter/donkerder).

Je zou bijna vergeten dat het ook een telefoon is. Een schitterende feature is Visual Voicemail, met direct toegang tot je berichtenlijst zonder eerst alles af te moeten luisteren. En SMS’en wordt nog slimmer dan T9 ooit kon zijn, een iChat achtige app houdt de context van je SMS-sessies voor je bij. Nooit meer een SMS naar de verkeerde afzender sturen 😉 ?

En natuurlijk een camera, de 2MP zou bijna een teleurstelling zijn als je naar de MP race van andere telefoonfabrikanten kijkt. Maar die moeten het daarvan hebben natuurlijk, foto’s bekijk je natuurlijk met iPhoto. Met een paar simpele tiks per email versturen of naar je (ze zeggen het zelf!) PC of Mac. Net als je contacten, en afspraken e.d. Syncen met Mac, pc of je eigen internet dienst. I’m stoked!

iPhone specs

Introducing iPhone, Apple reinvents the phone…. they’re NOT kidding…

» Check explosie blogposts “iPhone” Technorati