Dat woord “hustle” …

Die Amerikanen zijn gek op “hustle”, waarmee ze doorzettingsvermogen en de discipline van hard werken voor een beter leven bedoelen. Vooral Gary V is er gek van, voor hem is het het belangrijkste woord dat er is.

Op Wikipedia vind je trouwens vooral shady betekenissen van het woord:

The tradecraft of a hustler who deceives others by hustling, usually in sports

A confidence trick perpetrated by a grifter or other scam artist“.

Het klinkt misschien ook wel een beetje als een verkooptruc, als je maar hard genoeg werkt, geen geld uitgeeft of vakanties neemt, dán kun je (heel misschien) succesvol zijn. “Just hustle…!”.

Slow hustle.

Ik zit nu met een slapende baby op schoot te werken en noemde het op twitter “#slowhustle”. Ik heb een todo-lijst van hier tot Tokyo om mijn launch in Q2 te kunnen realiseren en natuurlijk enorm tijd te kort, dus moet ik slim zijn. Zo ligt Baby F nu even lekker te pitten bij mij op schoot terwijl ik in een korte burst van focus zowel de outline als 1 hoofdstuk van mijn eerste ebook eruit knal (én deze blogpost). Dit noem ik een WIN!

Eindelijk dat boek schrijven.

Ik heb altijd een sterke affiniteit met schrijven gehad. Niet om content voor anderen te maken maar mijn eigen verhalen op te schrijven. Vandaar dat ik ook met zoveel liefde al 10 jaar blog en vaak mijn persoonlijke gedachtes deel. Als van kleins af aan wil ik graag boeken schrijven, maar ik heb het nooit aangedurfd. Een combinatie van perfectionisme en een “innerlijke criticus” die erg lelijk kan doen.

Daarbij had ik last van de huidige trend van “Zullen we jouw mailadres voor mijn ebook ruilen?“. Natuurlijk wil ik graag een audience opbouwen, een lijst met geïnteresseerden die ik soms mag mailen, maar niet onder dit soort voorwaarden. Ik speelde met het idee om het gewoon gratis weg te geven, zonder vereisten.

Vorige week luisterde ik naar de podcast van EOFire met Nick Stephenson, dit gaf weer een nieuwe draai aan dit verhaal. Nick gebruikt de Amazon Kindle store om enkele van zijn boeken gratis weg te geven. Deze boeken genereren voor hem zoveel verkeer en conversie (Reader magnets), dat ze dubbel en dwars hun investering waard zijn. De grote droom van mij als kind om een boek van mijzelf in de winkel te zien liggen laaide weer op, mijn eigen boek in een online winkel zien is bijna hetzelfde. Ik wil wel op de boekenplank van Amazon liggen. Daarbij, mocht het verkeer opleveren en bekendheid voor mijn nieuwe project genereren, dan heb ik een dubbele WIN! te pakken.

Slow hustle, al is het maar 15 minuten per keer.

De vraag is alleen “hoe krijg ik het allemaal voor elkaar?“. Een boek, de website (mijn project) en alle omringende zaken? Met heel veel “slow hustle“. Het aangrijpen van elk mogelijk moment. Je niet laten afleiden met entertainment of social media, niet luisteren naar perfectionisme of “inner critics”, daar is geen tijd voor!

Weet je hoeveel je dan in een kwartiertje kan doen?

Bedankt voor het lezen, je bent geweldig. Dat weet je toch?!