Interview: Theodora Voutsa

Theodora Voutsa heb ik nog nooit ontmoet en het was puur geluk dat zij op mijn pad kwam, en gelukkig maar want wat volgde was een inspirerend en fascinerend gesprek.

Theodora VoutsaHey Theodora, vertel eens wat meer, wat is je achtergrond?

“Ik ben Griekse en ik vertrok op mijn 16e naar New York om te studeren en haalde een BFA in acteren en een BA in productie & communicatie, om vervolgens enkele jaren in Off Broadway theaters in New York en in Los Angeles te werken. Als actrice, regisseur and producer – om de acteurs in haar producties beter te regisseren ontwikkelde zij de Los Angeles Method.”

Hoe genereer jij nu je inkomsten?

“Met workshops, acteer lessen, 1 op 1 coaching en kaartverkoop van de theaterproducties die uit de workshops voortkomen.”

Kun je stellen dat je een geboren ondernemer bent?

Theodora lacht even veelbetekenend… “…mijn vader is acteur. Hij is eigenlijk best wel beroemd zelfs in Griekenland en mijn moeder is een zeer geslaagde ondernemer. Mijn zussen zijn erg succesvol. Kortom, de lat ligt erg hoog in mijn familie. Het is best wel overweldigend.”

“Zo ben ik ook begonnen met ‘life coaching’. Het is ontstaan door de wens om mezelf te helpen. Ik heb “persoonlijke ontwikkeling” gestudeerd in Athene en leerde veel van Griekse filosofie. En alles wat ik in mijn workshops behandel, heb ik ook zelf doorlopen”.

Hoe hou je jezelf gemotiveerd en gefocust?

“Ik maak er een punt van om elke maand een autobiografie te lezen, door 5 to 10 uur per maand te lezen over mensen die ik bewonder en die mij inspireren. Daarnaast zit ik in 3 mastermind groepen. Mijn uitgangspositie is ‘geven’. Alles in leven komt met een dualiteit, er is geen warm zonder koud, geen links zonder rechts. En om te kunnen ontvangen, moet je geven, door geven vanuit je hart komt het vermogen om te kunnen ontvangen”.

Wat is je advies voor freelancers die hun schaalbaarheid willen verbeteren?

“Mijn advies is om te beginnen met je WAAROM, waarom ben je bijvoorbeeld freelancer geworden? Waarom wilde je ondernemer worden? Vooral als je vastzit in een vast patroon zonder groei, ga terug naar je waarom. Vermoei je je niet met het HOE, maar focus op je waarom. Want steeds als je jezelf afvraagt waarom, zul je eindigen bij een antwoord wat gebaseerd is op een emotie. En emoties zijn de brandstof die we nodig hebben om onze doelen te bereiken”.

“Terug te gaan naar je waarom is je kaart naar je doel herconfigureren, vergelijk het met wegwerkzaamheden. Als je vast komt te staan door wegwerkzaamheden, blijf je ook niet staan tot ze klaar zijn. Dat kan weken of maanden duren, nee dan zoek je ook een andere route om je doel te bereiken”.

Ik heb ontzettend genoten van het gesprek met Theodora, filosofie, dualiteit en business; wat een mooie combinatie als gespreksonderwerp. Ik ga zonder meer een keer haar workshop bijwonen. In september start zij trouwens met een 10-weekse Success masterclass, een combinatie van workshops en theoretische informatie. Check haar site: theodoravoutsa.com/success-masterclass

Meer links

Thank you for your time Theodora, you are amazing. En jij bedankt voor het lezen, je bent geweldig. Dat weet je toch?!