Nep iPhone met een waardeloze naam: LG Viewty

Summary: Vergis je niet in het sarcasme van de titel: de Viewty is good fun! En op zijn minst een kanjer in mobile internet. Om eerlijk te zijn is het wel een tussenstation tot Apple een kleinere (wishfull thinking) en beter gespecificeerde versie van de iPhone uitbrengt. Neemt niet weg dat de Viewty veel voordelen heeft ten opzichte van de iPhone!

tdbnl_viewty.pngDe K850i die ik enkele weken geleden had gekocht, werkte de eerste paar minuten al meteen op mijn zenuwen. Ik kwam tot de conclusie dat wanneer ik precies dezelfde telefoon nam, ik ook dezelfde telefoon verwachtte. Silly me. Toen ik ‘s avonds zat te kniezen om mijn keuze, zag ik de reclame spot voor de LG Viewty op tv. Een 5 Megapixel camera, touchscreen van 240×400 pixels, Edge, GPRS, HSDPA (3G)… unieke video eigenschappen… Het kostte me slechts een avondje googlen en youTuben voor ik tot het treurige besluit nam. So long Sony Ericsson.

Inhoud van dit artikel: beeldbeeld internet, over de iPhone gesproken, over de Viewty gesproken, touch feedback, Google apps, overdracht, interface, muziek, video, qwerty en gewone invoer, 5 miljoen dramatische pixels (schijnt een firmware update voor te komen btw!), spijt door camerakwaliteit en semi-conclusie.

Breedbeeld internet

Ik ben echt verliefd op Sony Ericsson. Ze maken schitterende telefoons en besteden net zo veel aandacht aan alle accessoires. Het heeft me lang geduurd om te kiezen tussen de P1i en de K850i voor ik voor de laatste koos. En als je al jaren naar niets anders kijkt… Ik vrees dat ik waarschijnlijk een heleboel moois over het hoofd heb gezien met mijn impulsieve keuze voor de nep iPhone met een waardeloze naam. Af en toe even slikken, maar eigenlijk heb ik vooral veel lol van mijn nieuwe speeltje.

Over iPhone gesproken…

Eigenlijk wil ik natuurlijk een iPhone, maar twijfelde zoals Apple gebruikers normaal altijd over nieuwe producten twijfelen. Nieuwe producten van Apple zijn zelden klaar of vrij van kinderziektes. Neemt niet weg dat ik wél probeer om een iPhone te kopen de komende tijd. De keren dat ik er mee heb gespeeld was ik er steeds weg van. In vergelijk met de Viewty: een betere interface en touchscreen reageerd superieur. Maar veel groter en zwaarder. De Viewty heeft eigenlijk een heel mooi formaat, slank en past makkelijk in de binnenzak. Is in vergelijk met mijn k800i niet veel groter, iets dunner maar wat breder en hoger.

Over Viewty gesproken…

Binnen 5 minuten geniet ik al van breedbeeld internet met hsdpa, rock on!

LG heeft van de verpakking een feestje gemaakt, ik ben gevoelig voor dat soort dingen. In de verpakking zitten wat handleidingen, een cd, usb kabel en oplader en headset dat erg goedkoop aandoet. Ik krijg trouwens veel klachten over de geluidskwaliteit wanneer met ik de headset bel.

Waneer de Viewty is opgestart hoef je maar weinig in te stellen en blijken mijn internet-, sms- en mms-settings er goed in te staan zonder ik er iets aan hoef te doen. Binnen 5 minuten geniet ik al van breedbeeld internet met hsdpa, rock on!

Touch feedback

Het grote touchscreen is een verademing. Sommige applicaties mochten wat handiger ingedeeld worden. De Viewty claimt veel ruimte aan de bovenkant van veel applicaties; zonde! Feedback van het touchscreen is precies dat wat je miste op de iPhone. Maar of je er ooit zo handig mee wordt als je bent met je huidige telefoon… practisch blindelings sms’en? Dat geloof ik niet. Gelukkig kun je de intensiteit van de feedback aanpassen, op den duur kreeg ik er een beetje trilvingers van. Er zijn 3 type trillers en je kunt ze harder-, zachter- of zelfs uit- zetten.

Google apps

Ook standaard geïnstalleerd zijn de Google applicaties voor maps (helaas niet de laatste versie met locatie bepaling), gmail, blogger en youTube. Waardeloos: je kunt slechts één java applicatie tegelijk geopend hebben. Dat is jammer, de Viewty heeft namelijk een multitasking menu waarmee je tussen de actieve applicaties kunt schakelen. Veel gebruikte applicaties kun je dus gewoon open laten staan. Dat vráágt dus ook om echte multitasking… misschien is het onterecht veeleisend… but I want it, I need it!

Overdracht

De telefoon kun je met een usb kabel aan de computer koppelen. Vooraf kun je de methode instellen, massa opslag of gegevensoverdracht. Massa opslag stelt je in staat de SD kaart te mounten op de computer en veel of grote files overdragen. Vooraf of achteraf hoeft de LG niet opnieuw op te starten, maar de telefoonfunctie is wel uitgeschakeld tijdens de overdracht. De telefoon zélf is trouwens niet benaderbaar, helaas.

Interface

Gepikt van de iPhone: een item uit de lijst beetpakken en naar boven of beneden slingeren en het menu scrolled mee.

De LG heeft in veel menu’s dubbele bevestiging nodig, eerst iets uit een lijst te selecteren en vervolgens de keuze bevestigen. Naar mijn idee één klik teveel. Het gebeurd mij regelmatig dat ik op actie zit te wachten, terwijl de LG geduldig op mijn bevestiging wacht. Ergens is het trouwens wel logisch, omdat scrollen op de Viewty met een vingerbeweging gaat. Gepikt van de iPhone: een item uit de lijst beetpakken en naar boven of beneden slingeren en het menu scrolled mee. Een feature die trouwens even duurt voor dat ie er echt lekker in zit, ik denk dat het komt door gewenning van het touchscreen. Maar de single-click selectie is daarom niet wenselijk, van mij had de dubbel-click dan wél weer gemogen.

Muziek

De mp3 speler bevalt mij om die reden niet. Komt erbij dat het lastig is om voor- of achteruit te spoelen. Er zit een slider in die de progressie van het nummer aangeeft, dat kleine balletje moet je dus oppakken. Nu luister ik zeer regelmatig naar podcasts en het is irritant dat de Viewty niet bijhoudt waar ik een vorige keer ben gebleven. Vergeet niet dat verschillende applicaties met elkaar conflicteren. Daarom moet ik de player meestal afsluiten voor ik klaar ben met luisteren. Dit samen met dat lastige heen- en weer spoelen maakt dat ik toch de iPod prefereer. Wél goed: herhalen van het huidige nummer, van alles op de playlist, of één keer alles van de playlist én random afspelen.

Video

Video kijken rocked trouwens! Op de k800i was het redelijk goed te doen om wat videoclips te bekijken, redelijk zolang je geen bediening verlangde. Niet heen- en weer spoelen, niet pauzeren. Wanneer je een film gaat afspelen krijg je ongeveer dezelfde interface als de mp3 player. Druk een keer op de afspelende film en voila, breedbeeld video! De bediening verdwijnt na een paar seconden en verschijnt weer als je op het scherm drukt. De Viewty speeld DivX formaat video af. Om op een mac dit te converteren kun je naar Dr.DivX kijken.

tdbnl_viewty_video.jpg

Qwerty

De Viewty heeft 3 invoermogelijkheden, nummeriek, handschrift en qwerty. Nummeriek is met een ‘standaard’ toetsensysteem voor mobiele telefonie. De handschrift-functie kun je verwaarlozen als je net als ik de stylus nooit gebuikt. Die gebruik ik overigens nooit, omdat ie niet in de Viewty op te bergen is. Los meenemen of aan het lusje van de Viewty hangen is voor mij géén optie. Invoer op het qwerty toetsenbord is een leuke feature, de viewty wordt gekanteld (helaas, dat kantelen doet ie niet zoals de iPhone automatisch dmv sensoren). Echter is de invoer op het qwerty toetsenbord foutgevoelig, je drukt makkelijk op de verkeerde ‘toets’.

Kun jij trouwens op de foto hierboven de backspace aanwijzen?

Nadeel: qwerty is alleen beschikbaar bij berichten (SMS/Email), niet in de browser en niet in de applicaties (Gmail, kalender). Nog een nadeel? Kun jij trouwens op de foto hierboven de backspace aanwijzen? Nee, zit niet onder mijn vingers hoor, het is de middelste knop rechts. Helemaal buiten het toetsenbordgedeelte. Hier moest ik even naar googlen trouwens.

Gewone invoer

Switchen naar speciale tekens en cijfers op het qwerty toetsenbord doe je met 2e knopje van linksboven. In het nummerieke deel is het waardeloos achter een menu verstopt, de knop die ook staat voor T9 suggesties. Dus eerst het huidige woon on-selecteren en dan pas het menu voor speciale tekens oproepen. De Viewty heeft te veel clicks en bevestiging nodig om echt lekker door te navigeren.

Met het nummerieke toetsenbord kun je T9 invoer (abc, Abc en ABC) gebruiken of het toetsenbord op getallen (123) zetten. En dan een punt of komma toevoegen?? Als het even kan niet, want ik word gek van het switchen tussen Abc en 123. Een * hebben ze wél standaard opgenomen in het 123 gedeelte, en die gebruik ik vaak… [insert sarcastic smug]

5 miljoen dramatische pixels

De autofocus zit er 70% van de keren naast namelijk. Zelfs in schitterend daglicht! Ik heb van de Viewty nu al zo’n stapel waardeloze foto’s.

Twee features deden mij voor de Viewty kiezen: 240×400 pixels touchscreen en 5 MP camera. Als ik zeg dat ik met één feature minimaal wél erg tevreden ben… De camera is van treurige kwaliteit. Tenminste, tenzij je buiten fotografeert met mooi licht en wanneer je geen haast hebt om een mooi plaatje te maken.

De autofocus zit er 70% van de keren naast namelijk. Zelfs in schitterend daglicht! De iso-waardes zijn onvoorspelbaar, zelfs al probeer je het zelf te sturen. De ene keer bij weinig licht, komt er toch nog een redelijke foto uit. De andere keer een afschuwelijke zoekplaat van pixels. Ik heb van de Viewty nu al zo’n stapel waardeloze foto’s. Van de SE had in incidenteel een miskleum én meestal one-off shots. Dus niets selecteren en afwegen welke wel en niet kan. De SE k850i was trouwens ook niet makkelijk. Er zit een lichtsensor precies op de plek waar je normaliter je vingers houdt bij het fotograferen. Dat moet je rap afleren. De autofocus van de k850i zat er bij mij ook wat vaker naast dan de k800i.

De Viewty beschikt (net als de SE’s) over een tweede camera aan de voorkant, maar in tegenstelling tot de SE’s kun je deze in de fotomodus gewoon aanroepen en gebruiken om… jezelf te fotograferen. Helaas geen noemenswaardige kwaliteit.

» Foto’s van en door Viewty op Flickr.com

Camera kwaliteit… en nu spijt?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wist dat ik hier een risico nam. LG is geen echte fabrikant van mobiele telefonie noch van digitale fotografie. Sony Ericsson daarintegen… king of the world! Laten ze in de toekomst maar een mooie iPhone killer maken, die 100% synct met macintosch (deze twee merken komen vaak bij dezelfde persoon voor heb ik het idee), dan wil ik met heel veel liefde weer terug stappen. Tot die tijd ga ik uit de weg blijven bij Reinier die een N95 heeft en me daar graag mee wil plagen (pff, voorlopig zit ik nog safe geloof ik 😉 ).

Conslusie?

Nee, ik ga en kan nog geen conclusie trekken. Heb ‘m nog veelste kort en omdat het niet zo intuitief is als de K800i ontdek ik nu nog heel veel. Ik moet nog ontdekken hoe ik fatsoenlijk ga syncen, wat voor externe applicaties ik kan installeren en hoe dat is in gebruik (ja één tegelijk, dat weer ik wel al). Dit is een rave geweest van wat ik tegen ben gekomen, good or bad. En wellicht dat ik later nog eens alles op een rij zet en er een conclusie aan verbind. Komt er nog eens bij de dat Viewty sinds een paar dagen in reparatie is. Hij viel zo nu en dan uit en was dan uren achter elkaar niet aan te krijgen. Maar één ding kan ik wel zeggen, ja ik baal van de camera (en van het recente defect), maar ik ben er nog steeds blij mee. It’s good fun!

Aanvullend reviews lezen?

Viewty 8.2 rating:
http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030107,49292601,00.htm

N95 8GB 8.8 rating:
http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030107,49294472,00.htm

iPhone 8.5 rating:
http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030107,49286836,00.htm

P1i 6.5 rating:
http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030107,49292318,00.htm

Overzicht smartphones:
http://www.iphonevoorminder.nl/smartphones.html


33 thoughts on “Nep iPhone met een waardeloze naam: LG Viewty”

 1. Ik vind het te makkelijk om deze telefoon af te schilderen als een nep-iPhone hoor. LG is behoorlijk innovatief bezig de laatste tijd, ook met andere producten dan telefoons. Bovendien zijn alle telefoonmerken bezig met toestellen waarvan de volledige voorkant een touchscreen is. Dat is gewoon hoe handsets er in de toekomst uit gaan zien. Lang voor de iPhone had Benq al eens een geweldige designstudie, de Black Box (http://gizmodo.com/gadgets/cellphones/benqsiemens-black-box-concept-phone-204284.php).

  Jammer dat de camera zo slecht is. Deze telefoon stond ook op mijn lijstje, maar omdat ik eigenlijk geen extra camera nodig heb en ’em vrij groot vind wordt het denk ik de SE W890i (volgende week uit?).

  Reply
 2. Beetje provocerende titel mag toch best 😉 Vind je de Viewty vrij groot? Hij is zo verschrikkelijk compact, niet veel groter dan mijn K800i! Iets dunner zelfs en marginaal hoger en breder…

  LG maakt mooie dingen, helemaal mee eens, maar nu nog dingen die helemaal goed werken. Op hun site registreren op een mac of op hun eigen Viewty? Vergeet het maar… 😉

  Reply
 3. oja echt? Ik moet eerlijkheids halve wel zeggen, dat ik niet heel lang met de iPhone heb kunnen spelen. En dat ik de Viewty niet zomaar weg zou doen voor een iPhone. Zegt trouwens wel wat he, ondanks alles boven ben ik wel gehecht aan de viewty. Ben gewoon een dromer en gadgetfreak. Die Samsung F700 is het? Lijkt me ook nog interessant. Heb ook nog een Qtek 9100 (zo’n HTC ding dus) werkt ook heel fijn, behalve dat het windowskuren heeft (zeker als ik ‘m eens vergeet te laden). Ik ben gewoon té mac… 🙂 Wat vraag je voor je iPhone? hahahah oops.

  Reply
 4. Ik kom van een serie Palm apparaten, met als laatste de Palm 750v. Heb nu de Viewty van mijn vrouw overgenomen omdat ik wel eens een niet zo zakelijk (nerd?) toestel wilde. Inderdaad het toestel is niet perfect, maar wel slick. Ook weer niet zo slick als de iPhone, maar toch. Inmiddels heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Fotograferen ermee moet je leren, maar er komen toch wel heel mooie foto’s uit. De automatische instellingen zijn inderdaad waardeloos.

  Ik gebruik hem nu steeds vaker en ik vind via http://www.ku990.co.uk/ steeds meer tips om te hacken en software te installeren. Heb nu Opera mini om te browsen, een stopwatch, games en een password manager geinstalleerd. Het geluid is met een goede headset super en de radio ontvangt geweldig. Kortom, ik raak aan het ding gehecht.

  Reply
 5. Hi Coen,

  Bedankt voor je comment!
  Ik heb dat ook, haat/liefde verhouding. Ik mis de viewty heel erg, gelukkig wordt hij as we speak opgehaald en kan ik vanavond weer spelen.Yay!

  Wat voor headset gebruik jij en zou jij aanraden?

  Reply
 6. wat een kwatspraot van jou.

  De viewty is gewoon een hartstikke goede telefoon, en wat de camera berteft:
  waarschijnlijk kun jij gewoon niet fotograferen. Mijn fotos zijn vrijwel altijd haarscherp en binnen maakt hij hele goede fotos dankzij een goede flitser en een uitstekend objectief.
  Natuurlijk mag je hem niet vergelijken met de I-phone, je kunt Apple toch ook niet vergelijken met Microsoft windows. Apple rules.

  Ik heb er veel plezier van, maar ik weet ook dat ik zo gauw als hij helemaal top functioneert de I-phone aanschaf.

  De mazzel,

  JayJay

  Reply
 7. Hey Tanja ik zelf heb ook een viewty en naar wat spelen met de theme’s vond ik een i-phone theme die me zeer gelukkig maakt…… deze vereenvoudigd de lg nog meer en is overzichtelijker. Qua cammera hoor ik dat er een upgrade komt die de nu nog “kloten foto’s” tot verleden brengt, 1 nadeel LG is nu net niet een bedrijf wat snel omspringt met zijn upgrades…. maar het gaat komen.

  Mijn 2de phone is een htc touch cruise….. en dit mensen is nu echt wat je zegt een phone met alles er op en er aan…. 1 nadeel de 3 MP camera, maar daarin tegen is de rest gewoon weg te gek….
  I-phone ????? wat is dat….

  Check it out !!!!

  Reply
 8. Hey Patrick, mijn Viewty is net terug van reparatie en wellicht heb ik al die upgrade. Sindsdien maakt ie veel betere foto’s. Zelfs wanneer ik denk dat de autofocus er naast zit, gaat het nu veel beter.

  HTC touch cruise? Is dat WinMob ;-P nee serieus. Mooi ding? Even opzoeken. Mijn telefoon van mijn werkgever is een QTEK 9100 en er zit een zeker gemak aan een platform dat veelvuldig wordt ondersteund. Dat is bij LG ook een beetje beperkt.

  @JayJay, sja wat zal ik zeggen… 🙂

  Reply
 9. Zoek de cruise maar eens op…. het is een flex apparaatje en op youtube staan diverse filmpjes over de cruise….. 😉 eat your heart out…. als je echt iemand de ogen uit wil steken…. vooral de nokia n95 users dan moet je met die cruise showen…..

  Belangrijkste kenmerken:
  GPS-navigatie met TomTom-software voor een volwaardige navigatie-ervaring
  TouchFLO, een revolutie op het vlak van Touch screens
  snelle 3.5G verbinding voor een naadloze internetervaring.
  Belangrijke informatie ziet je meteen met HTC Home, en dankzij de vernieuwende 3D-interface kunt je snel en eenvoudig navigeren.
  compleet assortiment entertainmentfuncties met onder meer een FM-radio, een mp3-speler en een camera.
  Beleef een volwaardige multimedia- en navigatieervaring dankzij het grote touch screen van 2,8 inch…. leuk toch 😉

  grtzzzzz,

  Patrick

  Reply
 10. Helaas is afelopen woensdag mijn Viewty weer overleden. Vandaag mag hij weer terug naar de dokter voor een nieuw verblijf in het ziekenhuis. Dit maakt het wel wat lastiger om blij te blijven met de Viewty. Heb ‘m effectief 5 weken ingebruik gehad en nu gaat ie voor de 2e keer 3 weken weg. Bummer!

  Reply
 11. Heej ik heb een vraagje, Ik heb de LG nu al een dagje maar kan je op die telefoon muziek luisteren en smsen tegelijk? Of afbeeldingen kijken tijdens het luisteren van je muziek?

  En mijn tweede vraag luidt; Op de LG zit een beschermhoesje als je hem net uit de verpakking haalt, het lijkt net op een screenprotector. Maar is dat een screenprotector? Of moet ik echt die ene erop doen die je bij je LG hebt gekregen?

  Alvast bedankt voor jullie antwoorden

  Gr.

  Henk

  Reply
 12. @Henk

  De comments verschijnen pas nadat ik ze heb goedgekeurd, vandaar dat je de eerste keer waarschijnlijk dacht dat het niet gelukt was.

  De viewty is helaas niet zo multitasking als bijvoorbeeld de k800i, je kan met sommige applicaties via het multitasking menu wel overschakelen naar iets anders. Maar de muziek app heeft geloof ik geen multitasking menu (dat is het icoontje rechtsboven)

  Het plakplastic zou ik zeker gebruiken, die je mee krijgt geleverd is namelijk zeer hoogwaardige kwaliteit. En je merkt amper dat ie erop zit. De viewty beschadigd heel snel als je het niet gebruikt, dus ik zou het je beslist aanraden.

  Reply
 13. je kan tijdens het muziek luiteren gewoon sms’n enzo alleen daarvoor moet jeop het tekstlabel(linksonder) drukken gevolgd door minimaliseren
  succes ermee!

  mar ik heb een vraagje hoe zit het met navigatie op je Viewty?? enig idee laat het me maar weten mzzls robtje

  Reply
 14. Hoi Tanja! Wat een leuke site is dit! Ik heb vanmiddag mijn LG Viewty besteld, ik kijk er helemaal naar uit. Ik had hiervoor ook een Sony Ericsson liefde (K800i), maar deze was na 2 jaar al helemaal versleten. Toen wou ik gaan overstappen naar een C902, tot ik de Viewty tegenkwam…. Wat een prachtig ding is dat zeg. Maar nou ik al die verhalen zo’n beetje lees over de Viewty, ben ik eigelijk benieuwd naar de muziek/radio op de telefoon én naar de stylus! Krijg je standaard een radio headsetje bij je Viewty meegeleverd, zodat je gewoon radio kan luisteren? En is de Viewty makkelijk in gebruik voor liedjes te luisteren, zodat mijn oude Samsung mp3-speler eindelijk naar zijn laatste rustplaats kan? Dat zou wel chill zijn, dat je gewoon een goede mp3 speler erin zou hebben! Dan als laatst nog over de stylus… Weet jij of het makkelijker is om met stylus een sms bericht te tikken? Want ik ben namelijk wél van plan de stylus mee te nemen, haha! Graag lees ik je reactie tegenmoet. Ben benieuwd waneer ik mijn Viewty krijg (L)…! Alvast bedankt. Groetjes Phillip

  Reply
 15. Hi Phillip,

  Bedankt voor je comment. Inmiddels ben ik een tevreden gebruiker van de Viewty. Mijne heeft namelijk opstart problemen gehad met de accu. Na enkele reparaties doet ie het nu helemaal foutloos.

  De stylus gebruik ik niet, weet zelfs niet waar hij is.

  De MP3 speler gebruik ik niet, daarvoor iPod Touch 😉 het schijnt wel degelijke kwaliteit te zijn, ben zelf niet kapot van de gebruiksvriendelijkheid. En de headset is slecht, bel er ook nooit mee, want ik krijg altijd klachten over de kwaliteit van mijn geluid.

  Dus dat zou je zelf even moeten beoordelen of je samsung de kast in mag. Er zit wél radio op trouwens, met headset als antenne.

  veel plezier ermee!

  Reply
 16. Hooi,

  Ik had even een vraagje, misschien een beetje een rare vraag. Maar op een aantal sites staat dat er geen klok zit op de LGviewty. Wordt er echt helemaal nergens de tijd/datum afgebeeld?

  Groetjes, Bibian

  Reply
 17. Hoi Bibian,

  Wees gerust, standaard staat er een klein klokje in het scherm en in de ruststand. Dan wordt het scherm zwart en als je één maal op het slotje klikt, krijg je de tijd te zien (twee maal unlocked de telefoon). Dan zie je ook datum, datum heb ik niet standaard in beeld trouwens op het zgn. dashboard.

  groeten,
  Tanja

  Reply
 18. hooi,,

  ik heb de viewty besteld en ik verlang er heel erg aan,,
  kan egt niet wachten tot dat ik em binnekrijg…
  bij belnu.nl krijg je de toestel gratis i.c.m. 1jaar abbo 19.50
  en daarbij krijg je 2.50 korting elk maand plus een 2 GB geheugenkaart gratis.. ik vind dat wel een mooi abbo en heb em meteen besteld..
  en nu maaar hopen dat ik em snel ontvang..
  ik moet wel zeggen dat de viewty mooier, compacter en beter is dan de iphone..
  als je nou kijkt dat de viewty 5mp camera heeft en video’s kan opnemen en de iphone 2mp zonder dat je ermee video’s kunt opnemen..
  batterij duur van viewty is veel langer dan de iphone.
  je kan slowmotion opnemen en bij de iphone niet.
  zo kan ik er wel meer van noemen..
  maar de iphone is gwwn meer voor kinderen vind ik zelf..
  de spelletjes bijv. zijn altijd leuk om te spelen.
  en de interface van de iphone is prachtig en hoe ze de iphone gemaakt hebben.
  de iphone zal een top toestel zijn als het een 5mp camera had en met de eigenschappen van de viewty en iphone bij elkaar..
  najaahh en het kost egt wel veel 2jaar abbo per maand 30euro:O das gewwn belachelijk veel
  maajaahh..
  nu maar wachten totdat ik men viewty ontvang..

  Groeten..
  Ali

  Reply
 19. Hi Ali,

  Leuk te horen dat je zo enthousiast bent. Ben het niet eens met je vergelijking met de iPhone. De camera van de Viewty is écht niet bijzonder goed, dat slowmotion heb ik één keer gebruikt. En de uptime van de Viewty veel beter dan de iPhone? Naah, valt echt tegen.

  Kijk ik ben een Apple gebruiker en het syncen van de iPhone met mijn mac… daar kan geen enkele telefoon tegenop. De interface is veel beter en touch-screen is ongelooflijk veel beter op de iPhone… maar goed ik merk dat ik aan het overdrijven ben hahaha… vind de iPhone ook te duur icm het abonnement. Mocht KPN in het najaar ook meegaan en een goede deal bieden, ben ik nog genegen om het te proberen. Verder vind ik het zeer teleurstellend dat we niet zoals meer landen de mogelijkheid tot pre-paid hebben.

  Veel plezier met je viewty, over het algemeen ben ik er tevreden mee.

  Reply
 20. Heb de viewty icm abonnement voor 9,75 nu al gezien (2jaar), dat betekent iets meer dan 200 euro voor een mobiel met 200 minuten beltegoed iedere maand. Het is geen fotocamera, maar maakt buiten en bij goed licht prima foto’s, het is geen filmcamera, maar het 120fps is een functie op zich en je kunt daar leuke dingen mee uithalen. Het is geen gamecomputer, maar ik kan een heel aantal spellen wel fatsoenlijk aan het draaien krijgen, wat op menig andere telefoon nog problemen oplevert. Het is geen mp3speler, maar met een extra microSD kaartje erin werkt ook dat onderdeel naar behoren. Het apparaatje is al ruim een jaar op de markt, maar werkt prima zover ik kan zien. Smsen is een feestje en het schrijven met handschriftherkenning al leuk op zich ( wel even oefenen). Als je voor niet al teveel geld dus een leuk mobieltje wilt hebben, zeker een aanrader zou ik zeggen. Ohja, en je kunt er ook mee bellen.

  Reply
 21. Mijn viewty zegt bij het opstarten ineens constant dat ik de sim kaart moet invoeren terwijl hij er toch echt inzit. gecheckt maar het ligt niet aan de simkaart. Moet ik weer langs de winkel, ben er nu al zo vaak geweest:S
  heeft iemand dit ook gehad? gewoon opsturen maar weer?

  Reply
 22. Hi Renée, sorry dit klinkt mij niet bekend in de oren. Nadat ik de mijne in het begin om de paar weken terug moest sturen, was hij eindelijk blijvend gerepareerd. Misschien een andere lezer??

  Reply
 23. heb net vanavond de viewty thuis bezorgd gekregen.
  mooi ding hoor pink.
  alleen na verwisseling simkaart met mijn oude nokia
  krijg ik niet 1 contactpersoon door.
  dus zal ik iedereen op nieuw in moeten voeren, da’s wel balen.
  is er een truc voor?alvast bedankt

  Reply
 24. Ik heb een vraagje ik wil een lg viewty gaan kopen voor mijn verjaardag maar is het een aanrader of niet want je hoort veel dat er veel problemen zijn met de viewty ????

  Reply
 25. Hi Kimm,

  Hoewel ik denk dat er nu nog veel meer leuke smartphones van het kaliber van de Viewty zijn (zoals de Samsung Omnia, absolute aanrader, misschien moet ik daar ook eens een review over schrijven) kan ik de Viewty best aanraden.

  Het hang een beetje af van wat je wilt met je telefoon, gewoon bellen, sms en muziek luisteren etc. Geen probleem. Als je ook graag applicaties wilt kunnen installeren, zou ik het niet doen en kijken naar een Symbian, Windows Mobile of iPhone toestel. De Viewty is niet bepaald compatible.

  @Tyka: had je wel alle nummers van je Nokia naar je simkaart gekopieerd?

  Reply
 26. hee,
  ik ga over 2 weken een nieuwe telefoon kopen, en ik vond de viewty ook heel mooi, maar nou ik dit allemaal gelezen heb ben ik bang dat hij niet zo goed is?!?
  ik vind m wel heel mooi, maar welke zou jij kiezen;
  LG Viewty of de Samsung G600(ook qua valbestendigheid enzo, ik laat mijn telefoon namelijk vaak vallen, vandaar de nieuwe).

  grz, Saskia

  Reply
 27. Je kunt de Viewty gerust nemen hoor. Er kleeft namelijk een dik nadeel aan mijn oordeel over een telefoon: ik ben enorm kritisch op gebruiksvriendelijkheid. Puur omdat ik denk er verstand van te hebben 🙂

  De LG en de Samsung delen wat mij betreft een minpunt: een eigen platform. Als je graag toepassingen voor mobiele telefoons wilt gaan installeren (voor twitter of flickr oid) dan is de kans wat kleiner dat je die voor deze telefoons kan vinden.

  Ik kom prima weg met de LG en z’n eigenaardigheden. Echter zou ik ‘m niet nog eens kopen. Het hangt natuurlijk van je eigen budget af, maar je zou ook kunnen kijken naar de Samsung i900 Omnia: Windows Mobile, dikke camera, groot touch screen en nog meer prettige perks.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.