Nieuwe Sony Ericsson P1i

Via MobileCowboys op Portablegear gevonden, nieuwe smartphone van Sony Ericsson, de P1i. Naar mij idee dé combi tussen de M600i en de K800i. Ik zeg het vanochtend nog tegen een collega “eigenlijk wil ik wel een smartphone, maar die M600i heeft geen camera”. Maar nu dan een 3.2 mp camera en volledig toetsenbord zoals de M600i. Maar nu de vraag… hoelang moet ik hier op wachten…?

Klik verder voor foto’s en specs!!

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson P1i is een high-end smartphone met een gewicht van 124 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 106 x 55 x 17 mm. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson P1i ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de P1i kan je snel mobiel internetten dankzij de UMTS ondersteuning. Met de Sony Ericsson P1i kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Daarnaast heeft de P1i een WAP browser. Dankzij de POP3 email ondersteuning kan je ook gewoon je eigen POP3 emails lezen. Trilalarm en polyfone beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson P1i heeft 160 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Memory Stick Micro geheugen beschikbaar. Je kan je data door middel van USB 2.0 transferen van en naar je PC. heeft verder nog Bluetooth, IRDA (infrarood) en WiFi (WLan).

Multimedia

Met de Sony Ericsson P1i kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+ en e-AAC+) als video (3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (Touchscreen). Het firmware van de smartphone is upgradable. Je kan dus eventueel later nieuwere versies van het besturingssysteem installeren.

Specificaties

• 124 gram • 106 x 55 x 17 mm • 600 minuten spreektijd • 440 uur standbytijd • 900, 1800 en 1900 MHz • UMTS en GPRS netwerk • SMS en MMS • WAP • POP3Email • Trilalarm • Polyfoon • 1 Memory Stick Micro slot • USB 2.0 • Bluetooth, IRDA (infrarood) en WiFi (WLan) • MP3, AAC, AAC+ en e-AAC+ audio • 3gp video • Upgradable firmware

Foto’s en specs gevonden op PortableGear (meer hier en ook video)


36 thoughts on “Nieuwe Sony Ericsson P1i”

 1. Voor mij geen SE meer, niks dan problemen mee gehad in het verleden. Bovendien zit hier te weinig geheugen in en kan je alsnog een Mp3 speler gaan kopen.

  Reply
 2. Welke telefoon heeft daar wel genoeg geheugen voor? Ik heb zelf nooit zoveel muziek mee, heb nog steeds een 1GB nano iPod, maar ik ben benieuwd wat je verwachtingspatroon op dat gebied is en welke telefoon wel in aanmerking zou komen.

  Reply
 3. ik vind se tot nu toe altijd goed als ik kijk naar mijn collegas die om de paar maanden hun nokia of samsung al kwijt willen nokia is erg traag als je er een gewone functie zoals smsen mee wil doen nog niet gesproken over de omslachtige manier van opslaan en openen

  Reply
 4. ik ben erg benieuwd wanneer deze in de verkoop gaat, lijkt me weer een mooi toestel van SE , alleen de vraag hoe lang duurt het voordat de p3 op de markt komt, ben aan het overwegen om deze te kopen als ie uit komt.

  Reply
 5. Ik twijfel zelf nog.

  • geen bestpic (jammer dan, gebruik ik nu toch niet)
  • geen beeld stabilizer (HEEL jammer)
  • niet direct bloggen van foto’s. Daar kun je software voor installeren.
  • geen flits, maar een lamp. DAT IS SUPER JAMMER
  • dus geen rode ogen reductie

  Andere kandidaat is de K850i, met een 5MP camera, echter zonder de documenten-features. Heb eventueel ook de w960i overwogen, maar die is voor lifeloggers geen optie.

  Reply
 6. Perfect toestel alleen tv op de mobiel wil niet lukken. Orange mijn provider heeft geen instellingen ervoor. vreemd, heel vreemd. Weet iemand een oplossing.

  Reply
 7. Hallo Tanja,
  heb een aantal foto’s gemaakt en kan je zeggen ze zijn goed. Ben er nog een beetje mee aan het stoeien. weet je misschien een gratis programma om dvd’s om te zetten naar 3GP. Verders was ik verbaasd dat de synchronisatie van de adressen in outlook enzo vlekkeloos verliep. voorheen, en die heb ik nog, de Imate Kjam, hoop gelaser mee gehad. gebruik hem nu als tomtom in de auto. Gr.

  Reply
 8. Beste Hein,

  Overweeg p1i aan te kopen, maar heb nog enkele vragen, en misschien kan iemand die mij geven.
  Exel en word zit dat er standaard of moeten die programma’s er bij gekocht worden.
  Kan op tomtom.com niet vinden of er ook een tomtom navigatie op kan p1i kan. ?? wanneer dat wel kan welke moet dat dan zijn.

  groet Harm

  Reply
 9. Harm, telefoon onmiddelijk kopen, het is een beest van een telefoon. Ben er uitermate tevreden over.
  quickoffice bestaat uit quickword en quicksheet. beide staan erbij mij op. TomTom kan erop, collega heeft het deze week op zijn p1i gezet. Evenals met IMTOO een gehele dvd omzetten en op je telefoon zetten. Geweldig voor in de trein. succes

  Reply
 10. Die heb ik er zojuist proberen op te zetten – 6.01 (7640) -maar ik krijg de melding: Deze software is wellicht niet compatibel met uw apparaat, Wilt u toch doorgaan?
  Dan selecteer ik “ja” en vervolgens gebeurd er niets…
  heb ik dan toch een verkeerde versie?

  Reply
 11. @hein: ik heb ook een p1I en ben er erg tevreden over. Had eerst MDA Vario, die hele tijd moest rebooten etc etc.

  Ik heb (illegale) versie van TomTom6, maar die geeft zelfde melding als Clemens. Als jij een oplossing hebt graag.

  Ik gebruik nu gewoon weer nav4all.com voor navigatie, maar ja als het kan is een tomtom-variant natuurlijk wenselijk. 😉

  Reply
 12. clemens en harry, nogmaals ik heb een e-mail adres nodig. vraag tanja of ze zo vriendelijk wil zijn om dit te regelen dan stuur ik het jullie door middels een link. de tt6 die ik heb werkt perfect, heb er zelfs een handleiding bijgeschreven. hoor het wel. gr. hein

  Reply
 13. Dag Hein, ben zeer benieuwd naar de link. Krijg TT6 wel geinstallerd op de P1i maar blijf op activatiecode hangen. Heb Tanja gevraagd naar je mail adres. hoor graag van je , alvast bedankt.

  Reply
 14. @Hein: ik krijg allerlei mailtjes en telefoontjes van mensen die heel graag jou willen spreken. Zou je anders je emailadres hieronder willen plaatsen? Ik weet dat heel veel mensen daar gelukkig mee zouden zijn.

  groeten,
  Tanja

  Reply
 15. Beste Tanja, weet dat ik iedereen gelukkig kan maken 🙂 maar dit loopt een beetje uit de hand, dus liever geen e-mail adres achterlaten. Beidewee ga zo met vakantie voor een welverdiend zonnetje in Griekenland. als ik terug ben zal ik weer op je site kijken. Gr. Hein

  Reply
 16. @hein, heb je de werkende versie van tt6 nog steeds voor een p1i. Ik heb er onlangs een aangeschaft, maar krijg tt er niet werkend op. Ik hoor graag!

  Reply
 17. Hein,

  Zou jij voor mij een nieuwe link willen maken
  op yousendit voor TT6 voor P1i ?
  Dan ben ik namelijk heel blij!

  Gr, Maurice

  Reply
 18. Hoi Hein,

  heel erg bedankt voor link, maar heb het gevoel dat de
  instructies niet kloppen. Ik volg de installatie, dan zegt ie : kan geen kaart vinden. hoe kan dit? en ook krijg ik geen code bij installatie te zien. Wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt, gr Maurice

  Reply
 19. Hein, ik weet waarschijnlijk wat ik verkeerd doe.
  Ik heb gelijk de Tomtom 6.SIS bestand geinstalleerd.
  Terwijl ik de install.bif moet kiezen.
  Dat kan ik dus niet. De p1i ziet het als een soort textbestand.
  Hoe kan ik de install.bif openen?

  Groet, maurice

  Reply
 20. Beste Floris en Bas: het kan goed zijn dan Hein (een bezoeker van deze site btw, niet de eigenaar, dat ben ik) niet meer in de gelegenheid is om gehoor te geven aan jullie verzoek. Hou daar voorzichtig rekening mee!

  succes,
  Tanja

  Reply
 21. Hallo,

  wie kan mij aan een werkende versie van Tomtom helpen voor op mijn SE P1i. Heb al een versie van iemand gekregen maar deze krijg ik niet aan het draaien op mijn telefoon.

  Alvast bedankt !!!!

  Reply
 22. Hallo Hein,

  Zou je zo vriendelijk willen zijn om weer die yousentit file te kunnen posten? Dat zou ik heel erg waarderen. ik ben zelf nu al een tijdje aan het aanklooien om een goede tt op mijn P1i te krijgen..

  Groeten,

  Reinoudt

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.