Sony Ericsson K800i review

SE K800iNa een maand spelen, heb ik het een en ander op een rij kunnen zetten over de Sony Ericsson K800i, de picture phone. Sony Ericsson heeft als merk bijna dezelfde alure als Apple. Mooie proucten die goed werken, gebruiksvriendelijk zijn en in een schitterende verpakking komen. Vanaf het moment dat je de doos in handen krijgt dikke pret dus.

De K800i heeft een stevige body, krasbestendige achterkant en zwart brushed voorkant met een 240×320 beeld scherm (262.144 kleuren) een pittige resolutie dus. De joystick vind niet in iedere gebruiker een vriend, maar is geen noodzaak om te gebruiken. Ik gebruik ‘m toch regelmatig en zo nu en dan frustreer ik me omdat het kleine ding de verkeerde keuze aanklikt. Ook de andere knopjes zijn klein van formaat en niet geschikt voor robuuste werkershanden.

Toebehoren

In de doos zitten naast de gebruikelijke software (niet naar gekeken eerlijk gezegd) een headset, oplader en USB kabel en een bonnetje voor een M2 microkaart. Opsturen en je ontvangt gratis een 512MB M2 geheugenkaart. Een kaartje zo groot als de chip op je bankpas. Deze monteren is even een crime. M2 microstick Sony EricssonWant het klepje aan de linkerzijkant kreeg ik niet makkelijk geopend. Van de site of uit de handleiding werd ik niet veel wijzer. Het moest iemand anders voor mij doen, het bleek dat je gewoon hard aan het lipje moest trekken, je maakt ‘m niet kapot (zo leek het wel) en je klikt er zo je geheugenkaart in. De telefoon hoeft niet uitgezet worden, de batterij demonteren zoals bij de Nokia 6600 die ik hiervoor had. Je krijgt er een adapter bij, voor je cardreader of wanneer je je foto’s in de winkel wilt laten afdrukken.

Echt USB gemak op de macintosh

Voor je cardreader hoef je het niet te doen trouwens. Aan de bijgeleverde USB kabel heb je genoeg. Dat verraste me wel, met een eerdere Sony Ericson (T610) kon je slechts met Bluetooth verbinden met de computer. Wantrouwig als ik was, had ik ook eerst diverse fora bezocht, voor ik het aandurfde om de kabel te connecten. Had ik het maar meteen gedaan. De telefoon schakeld dan over naar een soort hardeschijf modus en verschijnt op je bureaublad. Als je een memorystick heb gemonteerd, verschijnt deze ook. Je kunt de hele telefoon op deze manier beheren! Een dikke plus! Er zit in de telefoon ook een USB-internet modus, die ik nog niet heb geprobeerd (mental note to self). Schitterende oplossing biedt Sony voor tijdens het opladen, de stekker in de telefoon heeft een ‘stapel’ mogelijkheid en prik je de USB er bovenop en kun je beiden gebruiken. Let wel op, tijdens het USB’en naar de computer, beschik je niet over de telefoon/camera functies.

UMTS

Maar wanneer je over een UMTS verbinding beschikt… waarom nog met USB moeilijk doen? Voor de kosten? Ik moet het nog ondervinden… Bij mijn KPN abonnement kan ik een bedrag van 7,50 euro uit mijn bundel reserveren voor -onbeperkt- iMode toepassingen, fair use policy. Of ik daar gemakkelijk overheen kom zal ik eind deze maand pas kunnen zeggen. Ik check onderweg zéér geregeld mijn gmail (huldehuldehulde), blog zeer regelmatig leuke kiekjes naar mijn Blogspot.

Blogger

De samenwerking met Blogger is trouwens geweldig! De eerste keer dat je een foto wilt uploaden, wordt er een blogspot voor je aangemaakt. Via SMS krijg je een ‘token’ waarmee je op de computer kunt inloggen en eventueel je nieuwe blogspot en je oude kunt verenigen… of niet. Vanaf dat moment kun je deze blog ook beheren via je blogger-key en eventueel je template aanpassen. De Blogger software is minimaal, titel en tekst invoeren en uploaden. Mocht het uploaden niet lukken, omdat je slecht bereik hebt, kun je je post niet bewaren om een andere keer te uploaden (of batch uploaden van meerdere posts). Ook kun je niet meerdere foto’s aan een post toevoegen, dit moet je zelf doen via de computer, of meerdere posts aanmaken.

Cybershot™

De camera… Cybershot™ 3.2 megapixel met autofocus, een genot om bij je te hebben. Dit is de derde mobiele telefoon die ik heb met een camera en de 4e bij ons in huis. Met de T610 was het leuk omdat het concept fotograferen met de telefoon nog redelijk nieuw was. De kwaliteit was iets minder belangrijk. De S700i die wij hier ook hebben, maakte echter al enorm goede foto’s, zeker in tegenstelling tot zijn generatie-genoot van Nokia de 6600. Die maakte nog altijd ‘aardige kiekjes’ en de S700i al echte foto’s. Maar de K800i is een schaap met 5 poten. Je bent namelijk niet met een telefoon aan het fotograferen, maar met een echte compact camera. Autofocus! Met de macrostand maakte ik een foto van van de binnenkant van een limonadeglas…

macro foto K800i

Nu ben ik slechts een hobbyfotograaf, maar zelfs ik kan beoordelen dat deze camera schitterende kwaliteiten beschikt. Vooral in natuur licht komen de pixels prachtig uit op de gevoelige plaat. Kunstlicht, en binnenfoto’s (‘s avonds) vertonen wat meer ruis en minder kleurdetail, maar nog altijd méér dan welke fotocam dan ook. De 16x digitale zoom is uiteraard een nutteloze feature, grappig… maar niet bruikbaar.

Camera features

De camera beschikt over een aantal instellingen, foto/video, fotomodus (normaal, BestPic™, Panorama en kaders), scenes (auto, schemer, schemerportret, landschap, portret, strand/sneeuw, sport en document) fotoformaat (3MP, 2MP, 1MP en VGA), scherpstellen (auto, macro en oneindig (geen autofocus)), flits (uit, auto, rode ogen reductie), zelfontspanner, effecten, witbalans (auto, daglicht, bewolkt, TL licht, Fel licht), lichtmeting (normaal, spot), fotokwaliteit (normaal (ca 540kb), fijn (ca 840kb)), geluid van de shutter, tijd en datum, bestandsnaam, opslag. Een indrukwekkend aanbod van instellingen waarmee meer dan leuke snapshot gemaakt kunnen worden. Wanneer je op een feestje portretfototjes maakt en de gezichtjes gaan ‘facewarp’-en, ben je de hit van de avond (op dringend verzoek mocht ik de foto’s echter niet plaatsen).

De film-modus heb ik nagenoeg niet gebruikt. Deze is niet door ontwikkeld en nog steeds van minimale kwaliteit. Heel eerlijk gezegd gebruikte ik het toch al niet veel, maar indien de kwaliteit beter zou zijn geweest, zou ik het toch wel meer hebben gebruikt.
De camera start erg snel op wanneer de lensdop van de lens is verwijderd, handig wanneer je onverwacht een leuk moment wilt vastleggen. Nadeel echter dat deze schuif in je broekzak ook wel eens wil verschuiven en je camera dan ten eerste aanstaat en je lens blootgesteld is. Ook is de lensdop dik en ligt je camera altijd een beetje te wiebelen. De K800i is een pak groter dan bijv de K600i en wanneer Sony een charmantere oplossing moest kiezen voor de lensdop, zou hij vermoedelijk nog groter zijn uitgepakt. Het is dus een begrijpelijke compromis geworden.

Software

De bediening van de K800i is softwarematig erg prettig. De weergave van de zelf in te delen mappen (afbeeldingen / video’s) is in te stellen als lijst of iconen/thumbnails. T9, de intelligentie van taalinvoer is bij Sony Ericsson veel verder dan bij Nokia. De Sony onthoudt namelijk wat je meest gebruikte woorden zijn en ook welke woorden je vaak na elkaar gebruikt. In zijn standaard woordenboek zijn ook redelijk veel engelse woorden opgenomen, wat een prettige bijkomstigheid is. Het adresboek is overzichtelijk en makkelijk te personaliseren. Een nieuwe ringtone en afbeelding voor alle ‘leuke’ mensen in je adresboek. Vergeet niet dat je de afbeeldingen en ringtones daarna niet meer moet verplaatsen, want dat neemt ie niet meer mee.

De K800i komt met een verschrikkelijk lange lijst van applicaties, games en fun-tools om je uren mee te vermaken. En meer dan de helft heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Afsluitend

Om te voorkomen dat ik nog een paar scrollbalken volpraat, zal ik het bijna afronden. Eerst nog kort over de MP3 player. Ik heb nog nooit een telefoon met MP3 player gehad en ben tevreden over de kwaliteit. Het is minder dan de iPod Nano die ik juist een maand hiervoor had gekocht (dom?) en mij is verteld dat het geluid van de standaard Nano headset erg slecht was. Maar zeker acceptabel. Wanneer je muziek luisterd en de telefoon gaat, schakeld de telefoon automatisch over en wordt de muziek stop gezet. Nadat je hebt opgehangen (of afgewezen) speelt hij echter direct weer verder. Ook heel bijzonder: bellen, fotograferen en UMTS’en tegelijk (mn dankzij de headset natuurlijk)!

Toevoeging

Iets wat ik me al een tijd afvroeg, maar steeds vergat te testen. Mp4 bestanden (te maken met iSquint of DVD2pod) zijn op je K800i prima in BREEDBEELD te bekijken. Ik sprong een gat in de lucht van enthousiasme� Omdat ik een Nano heb, had ik mijn 512MB (nog) niet volgestopt met muziek en was de kaart groot genoeg voor de foto’s die ik maakte en de 3 spellen die ik wel eens speel. Maar de vele leuke bikedvd’s (en teasers) of STUND afleveringen die ik nu ga converteren zullen daar verandering in brengen. Een nadeeltje, de bediening van de mediaplayer is nagenoeg slecht. Geen pauze, forward of rewind. Just play. Een film van 40 minuten gekeken, kostte ‘maar’ 11% van de accu.

Eindoordeel

Het is altijd verschrikkelijk pijnlijk dat de ontwikkelingen bij Sony Ericsson niet stil blijven staan. Het moest erg leuk zijn om daar te werken, wat er komen continue verschrikkelijk mooie telefoons uit. De M600i bijvoorbeeld voor UMTS grootgebruikers, touchscreen en uitgebreidt toetsenbord. Of de W950i die beschikt over 4GB flashmemory en Opera 8 en eveneens een touchscreen. Beiden zonder camera overigens (W850i wel). Maar zeker begerenswaardig. De K800i is minstens net zo begerenswaardig en voorlopig nog een topmodel en absoluut de moeite waard. Een uitnodigende gadget waar je dagelijks plezier van hebt. Moest ik het een cijfer geven, een dikke 9!

GOOD
Compatibiliteit met Mac
Bellen, fotograferen en internetten tegelijk!
Waanzinnig goede schermresolutie (mp4 kijken bijzonder goed te doen)
Uitstekende foto’s bij daglicht, overig licht prima
Snel opstarten cam-functie

BAD
Beperkte functionaliteiten videoplayer
BestPic™ stelt niets voor
Blogpost kan niet bewaard worden (indien geen bereik of wanneer je batch wilt uploaden)
Spontaan openen lensdop

Download foto’s van de K800i

» Artikelen in magazine 3MP/Normaal, Macro, zonder flash (467kb)
» Heide in de bloei 3MP/Normaal, Macro, buitenlicht (621kb)
» Lekker gezond 3MP/Fijn, Macro, zonder flash (320kb)
» K800i blogspot
» K800i photoset op Flickr
» Meer info over iSquint
» Meer info over DVD2pod


80 thoughts on “Sony Ericsson K800i review”

 1. hey,
  ik had even een vraagje,
  ik heb dat kaartje ook opgestuurd dat je dan die microkaart thuisgestuurd krijg, maar dat is nu al meer dan 2 weken geleden en ik heb nog steeds niks ontvangen.. ik weet niet of dat zo hoort, maar en erg benieuwd naar hoe lang het bij jou geduurd heeft, want anders ga ik er maar even achter aan bellen..
  groetjes marij

  Reply
 2. hoi,
  bedankt voor al deze info maar jullie praten over een bon om in te sturen,

  maar ik kan die niet vinden, wel een foldertje in buitenlandse talen met een winkelwagentje erop, de medewerker van dixons zei dat ik daar de chip kon kopen, uiteindelijk kocht ik bij dixons een 1 gig kaartje…maar weet en zie niets van een gratis 512 mb kaartje,

  graag nog en reactie, en nogmaals…..thxxxx

  jolanda
  nijmegen

  Reply
 3. Dat ging om een specifieke -en tijdelijke- actie van KPN, waarschijnlijk omdat de telefoon nog relatief nieuw was. Dus ik denk dat je wat dat aangaat een beetje pech hebt, maar aan de andere kant, je hebt nu een hele toffe telefoon met een flinke kaart. Dus lol ga je er toch van hebb

  Reply
 4. He hallo,

  ik probeer al een tijdje via de weblog functie foto’s naar Blogger te sturen maar ik krijg telkens de melding dat er niet gepubliceerd kan worden. Alle benodigheden heb ik volgens mij wel op deze telefoon en provider. Heb je een tip?

  Ronald

  Reply
 5. Blogger issue is door Blogger zelf opgelost, als het goed is moet dat nu geen probleem meer oplossen. Antwoord van SE hierover trouwens: in het 2e kwartaal van 2007 wordt het softwarematig opgelost in Vista… geen idee wat ze zich daarbij voorstellen.

  Anyway. USB en internet is volgens mij alleen via mobiele connectie, dus niet andersom zoals ik had gehoopt. Telefoon via USB connecten op “telefoon modus” en naar verbindingen en USB verbinding, dan aanzetten en daarna belt de telefoon in en heb je internet verbinding op je computer.

  Reply
 6. Ik ben aan het zoeken voor een nieuwe telefoon, hij mag rond de 290-320 euro kosten, ben ik hier aan het juiste adres? de se k800i ziet er top uit, eerst was ik aan ‘t kijken voor de k750i want die was goedkoper nu ben ik toch liever naar dit aan het kijken… is dit wat voor mij??? Bel niet veel dus ik hoop dat ie zijn geld waard is…

  Reply
 7. Ik durf je wel te garanderen dat je blij gaat zijn met deze telefoon. Ken de K750i niet, maar de K800i is voor mij de ideale telefoon, gaat echter in augustus wel vervangen worden, door zijn opvolger K810i 🙂

  De Blogger-issues zijn inmiddels zo goed als allemaal opgelost en ik ken verder niemand die niet tevreden is met deze telefoon, maar wel een heleboel super tevreden gebruikers. Hopelijk zegt je dat genoeg.

  Succes met je besluit!

  Reply
 8. Voel je vrij om me te corrigeren waar je het ziet, want helaas zie ik het zelf (écht) niet. En ik kan helaas niemand vinden, zo gek om elk artikel van me te corrigeren :-/ Ik doe mijn best!

  Reply
 9. Ik heb gehoord dat als de telefoon in je za zit dat je klepje voor de camera snel open gaat, kan dit ook als de telefoon met z’n scherm naar je been zit? Of kan het ook anders verholpen worden, zijn er voor de rest ook andere nadelen?

  Reply
 10. Klopt, dat klepje gaat best makkelijk open. Gelukkig gaat de camera dan wel vlot op stand-by zodat je batterij niet wordt leeggetrokken. Maar je lens is dan wel onbeschermd. Bijkomende factor, er komt na verloop van tijd veel stof tussen, dan gaat het klepje iets minder makkelijk open 🙂

  De joystick is kwetsbaar, eigenlijk zou ik er naar moeten laten kijken, maar wil ‘m niet missen.

  Reply
 11. Ehm, ik heb nu een andere gezien, maar ik wil even jullie mening, als ik mocht kiezen tussen een k800i en een w880i. En ik heb al een ipod en bel niet veel welke telefoon zou voor mij daqn het meest geschikt zijn want ik weet maar geen raad… Alvast bedankt.

  Reply
 12. Pooh. Met de W880i heb ik niet zoveel ervaring, mijn broer heeft ‘m en is er heel blij mee, maar gezien je idd een iPod hebt… waarvoor zou je je telefoon nog meer gebruiken dan?

  Op http://www.sonyericsson.com/ kun je 3 telefoons met elkaar vergelijken: bijv de W880i, de K800i en de M600i

  De K800i heeft een veel betere camera. De W880i is natuurlijk iets geavanceerder op gebied van muziek. Maar praktisch alle andere specificaties zijn gelijk. Als je naar een intelligente telefoon zoekt, een mini pda, zou je ook naar de M600i kunnen kijken, maar die heeft geen camera en gelijke MP3 functionaliteiten als de K800i.

  Reply
 13. Ik heb de knoop doorgehakt en ga voor de k800i. Ik vind het onzin om een walkman phone te kopen als ik al een ipod heb… En ik maak graag foto’s dus ik denk dat ik mijn phone gevonden heb… Maar weet iemand hoe lang hij nog in de winkel ligt???

  Reply
 14. Cool! Volgens mij is ie er nog wel even, vriend van mij heeft ‘m laatst in een soort koper-kleur gekocht en die was vrij recent uitgekomen. Maar allicht zit de K810i er binnenkort aan te komen.

  Reply
 15. Weet je misschien wanneer want daar ben ik ook naar aan het kijken, als hij binnen nu en 2 a 4 weken in de winkel ligt dan koop ik hem, wat moet hij gaan kosten???

  Reply
 16. Oh, ik zal eens vragen, want overal staat iets anders… binnenkort… dat is wel erg vaag, heb ik ergens gelezen… maar goed…

  Reply
 17. ik heb nog een aantal keer gekeken en wil na goed kijken toch een p910. Ik zag de allerlaatste nieuwe bij dixons liggen, en als het goed is ka ik hem volgende week al kopen. 🙂 Als het even meezit koop ik hem voor €236 ik vind dat best weinig voor een pda… Ik weet het nu zeker en vooral de mogelijkheden die op dat toestel zitten… kortom geweldig, en nu maar hopen dat hij er dan nog ligt….. iedereen kan hem zo kopen, maar ik denk ook dat mensen liever een recen toestel hebben want deze is al vanaf 2004 uit…

  Reply
 18. Ik had een vraagje… ik heb namelijk een probleem met het USB gedoe, want steeds als ik dat USB ding in mijn telefoon doe, staat er bestandsoverdracht, druk ik daarop, gaat mijn mobiel uit. Daarbij zegt de computer dat mijn telefoon niet is aangesloten, terwijl hij dat wel is… wat moet ik doen ?

  Reply
 19. Hoi Amber, ik heb je een email gestuurd. Als je een Apple hebt kan ik je eventueel wel helpen met wat tips. Op gebied van Windows ben ik nogal een dummy, dus daarmee kan ik je helaas niet helpen.

  Reply
 20. Ik zou het graag eens van iemand willen vernemen die het ook niet voor elkaar krijgt om die rotsoftware van de k800i aan de gang te krijgen.
  De k800i is op zich een prachtig toestel. Heb hem ook al aan heel wat mensen geadviseerd om aan te schaffen. Dat hebben ze gedaan maar als ik dan wil uitleggen hoe ze de foto’s op hun computer moeten zetten dan verdomd de software het om het toestel te vinden. Ik kan dan ook niet syngroniseren of wat dan ook. Was het maar waar dat de computer het toestel ziet als een harde schijf (gebeurt wel zonder problemen bij de k750i) maar het hele toestel blijft onzichtbaar.
  Buitenom alle lof over de k800i zou ik graag een reactie zien van iemand die ook tegen de onmogelijkheden van de software aanloopt.

  Reply
 21. Hey, ja… dat van die software… hoe het nu precies zat weet ik niet meer.. maar iemand heeft een oplossing daarvoor. Maar dan moet je wel even zoeken tussen de reviews op kieskeurig.nl over deze telefoon. Zelf heb ik de telefoon nog niet, is besteld 🙂 komt vandeweek binnen. Ben er al een hele week over aan het lezen om internet, heeeeeeel veel reviews e.d gelezen. Ben overtuigd. Heb de K750i gehad, waar ik altijd tevreden over was. Helaas ging die kapot met carnaval… door eigen toedoen 🙁 Daarna de Samsung E780 gekocht en die twee maanden in bezit of zo… maarre… vlug terug naar Sony!!!! Die Samsung haalt o.a telefoonnummers uit het telefoonboek door elkaar als nummers veel op elkaar lijken. Bagger dus.. andere minpunten wil ik het niet eens over hebben. Dan kan beter het klepje van de camera bij deze Sony mee en dan opengaan… da’s niet zo erg! Groet Suzanne.

  Reply
 22. Tanja schreef op Feb 27th, 2007 at 4:59 pm
  ”gaat echter in augustus wel vervangen worden, door zijn opvolger K810i”

  Ik ben vandaag naar verscheidene winkels geweest en had daarvoor al op internet gekeken, maar het verschil tussen de k800i en de k810i is dus nihil(op het prijskaartje na, that is)

  Mike

  Reply
 23. …klopt 🙂 maar ik moet voor juni al ‘oversluiten’ kans dat ie er dan nog niet is, dus dan maar een verse k800i (en deze vóór de garantie verloopt nog even laten fixen bij SE ivm de joystick)

  Reply
 24. Aha. Gaat het echt zo snel kapot dan? Ik wil namelijk erg graag een k800i kopen 😛 En moet er dan ook nog eens 2 jaar mee doen.

  Reply
 25. Hallo,
  De k810i komt deze week bij de phonehouse in de winkel. Vandaag gespot met een enorme poster in de winkel. Helemaal gaaf!! Ik ga hem echt aanschaffen. De prijs die ik gezien heb in het boekje van phonehouse is bij een abo van 27.50 per maand 0 euro!!
  Maar bij kieskeurig.nl staat €353 voor het toestel. Dus ik ben benieuwd!! Het verschil tussen K800 en K810i is inderdaad bijna niets, maar het design vind ik persoonlijk van de k810i veel beter. Ben alleen nieuwsgierig of die knopjes mij zullen bevallen.
  Groetjes
  Marjolein

  Reply
 26. Dit zijn allemaal mooie verhalen hierboven maar mijn ervaring is heel anders:
  Ik heb dit toestel nu een aantal maanden en er zijn een aantal dingen die mij mateloos irriteren! Hiervoor had ik de (oudere versie) walkmanphone vandaar dat ik opnieuw ben overgestapt op een sony ericsson.
  – De knoppen reageren soms erg slecht met smsen bijvoorbeeld.
  – De kwaliteit van de foto’s vind ik t.o.v. mijn vorige telefoon niet aanzienlijk beter.
  – Die irritante web-knop links van de returnknop druk je heel simpel in zodat je zonder dat je het door hebt aan het surfen bent.
  – Die trilfunctie is super slecht want ik voel hem geeneens als die in mijn zak zit!
  – Die schuif van de camera gaat altijd open als je hem in je zak steekt.
  – De geluidskwaliteit en de headset die je erbij krijgt vind ik veel matiger dan het vorige toestel (geen in-ear dopjes)
  – Het duurt een eeuw voordat die eindelijk een foto maakt, volgens mij ging dat bij mijn vorig toestel sneller..
  – Ik kreeg pas na bijna 2 maanden mijn memorycard opgestuurd (via die bon)na 3 keer bellen met sacherijnige medewerkers.
  Kortom een hoop min puntjes wat betreft mijn mening!

  Reply
 27. Hey Bart,

  Jij gaat dus niet voor een nieuwe Sony, of geen K-serie meer? Het slecht reageren van de knoppen heb ik bij tijd en wijlen ook tijdens het sms’en, dat was trouwens niet in het begin. Maar de enige keer meer last van dan de andere keer en vooral de “2” toets. En de trilstand is inderdaad amper waarneembaar. Andere punten, zelfs tot aan de chargrijnige medewerkers voor mij een totaal ander verhaal, vooral de snelheid van fotograferen. Mijn vriendin heeft een Nokia N73 en dáár wordt je pas depressief van. 🙂

  Reply
 28. Hoi Tanja, Je hebt gelijk dat chargrijnige medewerkers weinig temaken hebben met het toestel maar het voegt wel iets toe aan het negatieve beeld. Ik lees ook dat meer mensen pas na lange tijd hun memorycard hebben ontvangen. Meestal ben ik wel tevreden met mijn keuzes qua mobieltjes, maar ik denk dat ik deze keer toch echt de verkeerde heb gekozen. Zoals die trilfunctie ik snap echt niet dat ze die zo zacht hebben ingesteld. Daarnaast werkt die disk2phone software af en toe ook super klote. Net als het feit dat je telefoon een soort van uit gaat als je hem aansluit met je pc (ook hierboven al gelezen).

  Reply
 29. Ik heb hem reeds ook in mijn bezit en hoe zoit dat met dat 512 MB geheugen kaartje ? (ik kan geen bon vinden…) hoe ziet die bon er uit ???

  Reply
 30. Hi, daar was al eerder vraag naar:

  “Dat ging om een specifieke -en tijdelijke- actie van KPN, waarschijnlijk omdat de telefoon nog relatief nieuw was. Dus ik denk dat je wat dat aangaat een beetje pech hebt, maar aan de andere kant, je hebt nu een hele toffe telefoon met een flinke kaart. Dus lol ga je er toch van hebben…”

  🙂

  Reply
 31. Hoi Tanja,

  heb hem mede door jou site sinds gisteren ook (k800i) en inderdaad een fijn ding…. alleen jammer dat de software nog niet op vista werkt…

  in ieder geval bedankt voor je revieuw….. zeer bruikbaar

  Reply
 32. Hoi Bo, bedankt voor je reactie. Ik weet in elk geval van Sony Ericsson te vertellen dat er zeer binnenkort een update komt voor Vista gebruikers. Ik hoop voor je dat ie er snel is. Veel plezier in elk geval!

  Reply
 33. Hi Alana, die N73 en de K800i zijn gelijksoortige telefoons en ik denk dat de keuze uit een voorkeur moet komen (of welke deal het beste is). Ik ben nagenoeg geen positieve ervaringen met Nokia, dus de keuze is voor mij heel simpel. Mijn vriendin heeft de N73 maar die heeft er eigenlijk spijt van als ze mijn k800i gebruikt, betere foto’s en sneller. Maar… dit zijn subjectieve observaties hoor, er zijn ook mensen die er tevreden zijn met de N73, dus dan komt het terug op mijn eerste advies. Wat vind je mooier en welke deal is aantrekkelijker…?

  Reply
 34. Hoi

  Had ff een vraagje over de k800i.
  Kan je bj de telefoonnummers ook extra info zetten zoals bij een nokia en dan niet alleen extra nummer maar ook gewoon een notitie.
  En kan je met de software ook je telefoonnummers en sms berichten naar je laptop laden.
  Ben namelijk ook aan het twijfelen tussen n73 en k8001.
  Ik weet de K800i maakt mooiere foto’s maar vind dat niet zo belangrijk.

  Reply
 35. Hi Simon, Je kunt meerdere telefoonnummers toevoegen, emailadres, www, verjaardag, afbeelding, ringtone, zakelijke gegevens én een notitie.

  Ik kan het op mijn mac syncen, maar uit gemak doe ik dat eigenlijk nooit 🙁 sms-berichten naar de comp sturen heb ik nog nooit geprobeerd (geen ervaring op windows toepassingen)

  Reply
 36. Hoi Tanja

  bedankt voor de info.
  Als ik nu ook nog sms en telefoonnummers kan laden naar mijn laptop dan ga ik denk ik voor de k800i.
  Hoop dat iemand anders nog wat meer info kan geven.
  In ieder geval bedankt.

  Reply
 37. heej,

  ik ben binnenkort jarig en vraag een nieuw toestel met abonnement.

  ik zit te twijfelen tussen de SE K800i en de Samsung u600.
  het is een hel verandering mijn vorige ( SE t630 ) had nog net een camera en verder viel alles tegen.
  de k800i heeft een betere camera zover ik weet maar de u600 een VEEL mooier design.
  maar de k800i heeft een joystick die volgens veel mensen snel kapot gaat.
  maar de u600 lijkt veel minder leuke dingen te hebben.
  heb jij mischien tips voor mij?

  gr.wout

  ps: kijk op http://www.gsm.nu voor hele goedkope abonnementen 😉 zoals de k800i en u600 voor €15.50 per maand en 150 belminuten.

  Reply
 38. Ik kan de telefoon (sony ericsson k810I) niet verbinden met de computer om telefoonnummers over te zetten (niet in telefoonmudus of bestandoverdracht modus). Kan wel de geheugenkaart verbinden. Heb alle wizzards en updates al geinstalleerd!

  Reply
 39. Heeey,

  Ik heb een probleem met mijn K800i de telefoon loopt elke dag wel 6x vast.
  Nou probeer ik dus een software update te doen maar dat kan weer niet omdat ik Windows Vista gebruik.
  Kan iemand mij helpen?
  Alvast bedank 😀 Groeten Tim

  Reply
 40. Hi Tim, is het inmiddels gelukt met je telefoon en vista? Van SE zou deze zomer een oplossing komen voor vista gebruikers.

  Hi Douwe, ik kan je helaas niet helpen. Werk zelf met een Mac en dat werkt tot nu toe altijd probleemloos. Heb je inmiddels al een oplosing gevonden?

  Reply
 41. Hee Douwe.. Zou jij mij dan kunnen vertellen hoe je de geheugenkaart kan verbinden met de pc want dat lukt mij dus niet. De rest mag het best ook zeggen

  gr Sjon

  Reply
 42. Hallo, ik vind je revieuw echt helemaal top, mede door dit heb ik mijn k800i besteld, die krijg ik aankomende woensdag binnen.

  voor de liefhebbers nog:
  http://www.hi.nl/shop verkoopt ‘m met een hi €20 abbonement voor 12.95 per maand (7 euro korting per maand)

  Reply
 43. kijk hier hebben we wat aan,als ik dit eerder had gelezen:(…had ik hem eerder gekocht whehe.
  heb nu na een week onderzoek deze aangeschaft en meteen mee gekregen,erg mooi toestel,en cyber shot…kom op erg goed dus:D
  compliment over de reviuew,erg duidelijk,inhoudelijk,overzichtelijk,alleen had je mischien een voorbeeld foto kunnen plaatse?mischien iets voor de mensen die eerst hier op kijken.
  groetjes willem

  Reply
 44. Hoi Willem, je bedoelt foto’s gemaakt met de k800i? Misschien was het je niet opgevallen, precies onder het vlak met minpunten, daar staat een lijst met wat links.

  Veel plezier en bedankt voor je compliment!

  Reply
 45. nog een dagje =p
  Ik kan niet wachten
  verveling op school helpt daar ook niet aan mee, ik post morgen mijn eerste impressie wel =D ook nog wel wat foto’s dan denk ik.

  Groetjes
  Ruben

  Reply
 46. hey,
  ok,nu zie ik het ja,had ff beter moeten kijke:)
  heb nu ook de foto en video optie getest.

  foto’s perfect en qua video,moet zeggen vind dat toch ook wel (erg)goed hoor.denk dat ik hier heel blij mee ga worden hehe

  groetjes

  willem

  Reply
 47. Hoi allemaal !
  Ik heb ook een K800i aangeschaft.
  En ik wou het schermpje schoon maken,
  weet iemand misschien hoe ik de telefoon open maak ?
  Ik heb het geprobeerd maar ik ben steeds bang dat ik hem kapot maak.
  Dus als iemand het weet kan die het aub zeggen ?

  Bij Voorbaat Dank
  ~ Burak

  Reply
 48. Ben ik weer =]

  Ik zou even een statement van je willen verbeteren.
  de videoplayer:
  “Een nadeeltje, de bediening van de mediaplayer is nagenoeg slecht. Geen pauze, forward of rewind. Just play.”

  de pauzeknop zit aan de linker zijkant van je phone, forward en rewind is het joystickje naar boven en naar beneden duwen en ingedrukt houden en volgende video is het geluidknopje langer ingedrukt houden (naar voor of achter)

  hoop dat dit wat oplost

  voor de rest nog steeds een superrevieuw
  grt ruben

  Reply
 49. Hey Tanja…

  Ben ernstig aan het overwegen om de komende weken een SE K800i aan te kopen.
  Ben je nog steeds tevreden over je toestel?

  Grtjs, Dave

  Reply
 50. Hoi Dave, zeker denk ik er nog steeds zo over. Eigenlijk alleen nog maar méér. Je kunt overwegen om de k810i te nemen, die weer iets verbeterd is. Of de K850i, wat een flinke evolutie is op de k800i. Zelf heb ik gekozen voor een andere telefoon omdat ik de k800-serie een te klein scherm vind hebben. Ik gebruik internet onderweg steeds vaker en de p1i is naar mijn idee een consessie op de k800i. Ik wil niet achteruit he.

  Maar goed, ik zou ‘m je zeker aanraden in elk geval.

  Reply
 51. hey iedereen, vraagje

  ik heb een K800I maar onlangs wou ik die opzetten en
  kreeg ik alleen een wit scherm voor de rest doet die
  niks meer totdat ik de batterij er uit
  pak. nu wat kan ik daaraan doen en kan ik eventueel nog
  mijn telefoon nr enz. eruit krijgen

  MVG Tom

  Reply
 52. Hoi Tom,

  Ik heb het zelfde probleem. Na het versturen van een berichtje viel de telefoon uit en met het opnieuw aan doen krijg ik ook een wit scherm.

  Heb je inmiddels een oplossing voor dit probleem

  MVG Gerard

  Reply
 53. Ik wil graag een k800i prepaid kopen maar op veel sites staat dat je er alleen een oplader en handleiding bij krijgt.
  Is het zo dat je alleen bij een abbonement software, usb en een headset krijgt?

  Reply
 54. Tenzij ik me sterk vergis, maar als jij gewoon een officiele verpakking krijgt, zit daar ook een headset, kabel en software bij. De enige die die vraag naar volle waarheid kan beantwoorden is de verkoper, dus dan zou ik toch even gaan bellen of mailen.

  Reply
 55. Als er nog iemand goedkoop de K800i wilt aanschaffen en heeft nog wat rentepunten op de postbank staan, dan kost hij maar 85 euro

  Reply
 56. hallo mensen ( eigenaren v/d se k800i) :P,

  ik ben vanaf het begin al geinteresseerd in de se k800i,
  het design is vet, en het belangrijkste me mp3 hij het pas begeve en ik kan dus niet echt meer zonder muziek, met naar school fietse en tijdens de pauses lkkr muziek op zette de rede dat ik geen ipod of zo wil kope is omdat ik ze en te duur vind en dat er geen speaker in zit, mijn vraag is nu dan ook; is de se k800i aan terade als mp3 speler en zijn de speakers zo dat er best hard geluid uit komt?
  ik heb nu een se k300i bevalt goed om me te bele maar heb ook echt een telefoon nodig voor muziek en foto’s mee temake want dat gaat niet echt met een vga camera en een telefoon waar maar 2 liedjes op kunne.

  alvast bedank voor het leze van mijn (lange?) vraag 😛
  groetjes Bram

  PS: bij 4launch kun je de k800i voor 134 euro kopen (zit er wel zo’n t-mobile plaatjes op) nadeel? (ik zelf ben nog erg aan het twijfele of ik voor 134 -190 =66 voor 66 euro een t-mobile plaatjes onder de display wil :P.

  Reply
 57. oowja wat ik nog verget was is dat sommige mense zeggen dat je pokemon spelletjes omgevormd van gba spel tot telefoon spel dat je die gewoon op de k800i kunt spele zo als pokemon … wat was het….
  pokemon gold of zoow?

  Reply
 58. zij ik dan dat er geen speaker op zit? ik glf dat ik bedoel dat er op een ipod nano bv geen speakerr zit en dat je muziek moet luisteren met oortjes, en gaat de battery van de k800i heel snel op als je er muziek op luisterd?

  alvast bedankt voor het antwoord 😛

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.