10 droombedrijven om – zelfs voor niets- te werken?

Op de E-day van vorig jaar maakte Mark Hansen (webcast, let op slecht geluid) van Lego mijn dag helemaal goed met een vermakelijke presentatie over een inspirerend bedrijf. Tijdens het vragenrondje moet ik me inhouden om niet te vragen “got a job for me?”…. “I’ll clean toilets if I have to…!“.

Van Google wist ik dat zij een bijzonder personeelsbeleid voeren. Op David Airey’s site vond ik deze clip door CNN nav een artikel in Fortune. 100 Best companies to work for, waar Google op nr. 1 staat (volledige lijst). En ik kwam toch heel even in de verleiding om daar eens aan de bel te trekken. Maarja… ze krijgen daar elke 25 seconde een cv aangeboden! You better be pretty damn good…

mmm… voor welke andere bedrijven zou ik voor € 0,00 nog om half 8 ‘s ochtends komen opdraven? Droom even mee hardop… Pixar? Flickr? Dirt Magazine? SRAM (maar sja.. ik word nu door de concurrent gesponsored…), Sony Ericsson of misschien wel National Geographic. Voor Angelina Jolie stap ik midden in de nacht nog uit bed! En er zijn talloze inspirerende ‘web2.0’-achtige bureau’s waar ik maar al te graag een fly-on-the-wall zou willen zijn. Maar als ik er langer over nadenk… denk ik dat ik wel nóg 10 bedrijven kan verzinnen!

Inspirational lobby ©Gilfer
Photo by: Gilfer

Het beste uit je eigen vertrouwde plekje te halen? Misschien is “Happy Hour is 9 to 5” leuk om te lezen. Van Alexander Kjerulf, consultant op gebied van werkvloer geluk: “Learn how to Love your Job, Love Your Life and Kick Butt at Work”. Van hem kwam ook de post over 10 seeeeeriously cool workplaces. Een creatieve en inspirerende werkplek (en collega’s) is voor mij in elk geval een must en Kathy Sierra (creating passionate users) onderschrijft dat nog eens met haar artikel: “Aerons and Air Hockey… dot com excess or essential tools?”, waarom een creatieve werkplek gewoon noodzaak is.

Het hebben van een creatief beroep is voor veel mensen een droom. Ik krijg regelmatig van te horen dat iemand vindt dat ik zo’n leuke baan heb. Even kijken… een leuke creatieve functie, een vette macbook pro met cinema display. Alle vrijheid die ik wil en ruimte voor eigen inbreng, én werken voor een bedrijf dat praktisch iedereen kent (en waar iedereen wel iets grappigs over te vertellen heeft…). Dus oké… misschien heb ik geen glijbaan of een pooltafel en is half 8 vaak een uitdaging om te halen… maar écht, het is zo slecht nog niet!

1 thought on “10 droombedrijven om – zelfs voor niets- te werken?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.