Hyven of LinkedIn?

Vandaag werd ik door Mike Alders van Informaat aangespoord om deel te nemen aan LinkedIn. Een social network net als Hyves, maar dan serieus [insert zakelijk kijkende smilie]. Ik ben net koud een half uur aan het ‘LinkedIn’-en en ‘t ziet er veel belovend uit. Het user interfase echter, daar schort het naar mijn idee nogal aan. Als ik zoek op iemand, zeg Annedien Hoen, dan kan ik in het zoekresultaat niet op een knopje klikken “Link me!”. Daar moest ik hard naar zoeken. Het netwerk van iemand, mag je pas inzien wanneer je met deze bent geLinkedIn-ed, wat enerzijds dan voelt als ‘veilig’ en ‘betrouwbaar’, maar druist een beetje tegen het social networking in voor mijn gevoel. Ben erg verwend door Hyves, waar ik overigens een vrouwenrijdenbeter hyve ben gestart en een Ghost Bikes hyve [plug].

View Tanja De Bie's profile on LinkedIn

Het is de tone of voice van LinkedIn, bijv wanneer je iemand toevoegd, dan vragen ze of je hun emailadres wilt invullen. En wanneer je dat niet weet, vraag je om een introductie. Alles, ook rondom je persoonlijke instellingen, is ingericht op bewaking van persoonsgegevens, daar waar het in Hyves bekant op straat ligt.

Ze houden het zo goed gescheiden, dat ik er een klein beetje nukkig van word. Bezoek maar eens (wanneer je ook LinkedIn bent) je netwerk pagina. Dan zie ik hoeveel 1e, 2e en 3e graads connecties heb, maar hoe ik die dan kan uitpluizen…? Heeft het te maken met een free of premium account? Maak me gek, want dan verkoop je me er toch een, of in elk geval… wijs je mij erop…

Maar interessant is het wel en ik heb mezelf wéér eens wagenwijd opengesteld voor de buitenwereld en nu afwachten wie er in mijn netwerkje zichtbaar wordt.

2 thoughts on “Hyven of LinkedIn?”

  1. Hyves is niet echt mijn cup of tea qua uitstraling, maar linked in is wel heel erg zouteloos En inderdaad, een icon in het profiel met je connecties zonder ‘link’ eronder is belabberde usability.

    Reply
  2. Het is inderdaad love it or leave it. Moet eerlijkheidshalve bekennen dat het leukste van deze netwerken is, voor mij, het herontdekken van oud-collega’s en schoolvrienden (maar ja, hád ik het écht nodig om méér contacten te hebben die onderhouden moeten worden?).

    De uitstraling van Hyves zullen eye-candy-lover zoals jij en ik misschien nooit aanspreken, maar ik moet tegenwoordig de wederhelft écht van de mac wegslaan, want sinds die Hyves heeft ontdekt… Die was al STAPPEN verder met social networking! 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.