De zoekmachine van Google wordt steeds rijker, in de resultaten worden images, maps en video’s opgenomen. Sindskort ook boeken. Zelf werd ik vanochtend met zo’n resultaat geconfronteerd nadat ik een boek opzocht. Ik las een blogpost over de bookstack van Jared Christensen en al shoppend wilde ik het boek “Designing Brand Identity” opzoeken. Het eerste resultaat was een books.google.com resultaat en de productpagina van het boek ziet er zo uit:

tdbnl_designing-brand-identity.png

Niets nieuws onder de zon?

Het is een genot voor alle boekenwurmen, een resultaat met alle verwijzingen in en naar het boek, reviews en links naar diverse online shops. Maar ook een mogelijkheid om het boek in een bibliotheek te vinden. Volgens mij is books.google.com niet nieuw, je kunt net als in Shelfari boeken bookmarken, beoordelen, taggen en reviewen.

tdbnl_googlebooks_book.png

Additioneel kun je sommige gevallen wél een boek helemaal of gedeeltelijk online lezen/bekijken.

tdbnl_googlebooks_readbook.png

In Google we trust…?

In de Volkskrant van gisteren staat een artikel over de mogelijke overname van Yahoo! door Microsoft. Hoewel het een toekomstbeeld schetst van de strijd der titanen, en het privacyvraagteken voor de gebruikers steeds heftiger wordt, ben ik blij met deze ontwikkeling van Google. Ons social eco-system bestaat uit tientallen diensten verspreidt over het web en dat werkt de kracht van de afzonderlijke diensten uiteindelijk weer tegen. Ondanks dat het spannend is dat een grote boef als Google zoveel van mij weet, ben ik blij ook mijn boekjes aan Google toe te vertrouwen. Lekker centraal! Liever Google als Microsoft (zei ze naief?).

» books.google.com
» RSS feed boeken