Google wordt écht steeds enger…

…en ze doen er ook helemaal niet stiekem over. De nieuwe dienst Web History zag ik zojuist als link in de zoekmachine. Het is een profiel dat je aan kunt zetten (je moet wel de gevreesde spy Google Toolbar aanzetten) en je hebt inzicht in je eigen geschiedenis. Pagina’s die je hebt bezocht en zoekresultaten: plus gepersonaliseerde zoekresultaten. Ik zou beter moeten weten… maar ik ga het toch aanzetten… ben té nieuwsgierig…

tdbnl_googlehistory.png

7 thoughts on “Google wordt écht steeds enger…”

 1. Wellicht houden ze die dingen al jaren bij, maar geven ze je nu de kans om er zelf ook gebruik van te maken. Het “voelt” eng, maar verder is het eigenlijk gewoon erg interessant.

  Reply
 2. Ik heb hetzelfde gevoel als Tijs, men weet dat soort dingen vast allang van je. Je hebt gelijk hoor, dat wrikt en eigenlijk is het te gek voor woorden, maar bij mij resulteert het toch in gelatenheid (het zal wel, ik haal er maar mijn eigen voordelen uit en voor de rest mogen ze doen met mijn surfgedrag wat ze willen, zolang ik maar niet bestookt word met allerlei reclame en mails). Klinkt redelijk naïef, het zij zo.

  Reply
 3. Het hele history verhaal is wel erg grappig en leuk om door te bladeren trouwens . Vind het dan eigenlijk wel jammer dat ie niet mijn browser geschiedenis meeneemt, maar alleen zoekacties. Ik gebruik Flock en die gaat ansich heel slim om met mijn geschiedenis, maar denk dat Google dat nog beter kan.

  Reply
 4. Al heel lang heb ik Google Desktop Search staan op mijn computer.
  Die houdt werkelijk alles bij, mails, files, webhistory.
  Ik doe het voor mijn gemak, ik hoef maar een woord in te typen en G D S presenteert alles wat ik ooit op het scherm heb gezien.
  Eng? Misschien.
  Maar wel zeer praktisch.
  Het gedraagt zich als een heel klein popupje rechts bovenaan in mijn scherm, en staat daar voor niks in de weg.

  Kijk maar eens wat het woord Tanja opleverde: http://i17.photobucket.com/albums/b67/MelkboerLuc/gds.jpg

  Misschien ging het nog interessanter zijn met Tanjadebie, ik weet het niet.

  Wil je het installeren, dan zal hij eerst heel je computer scannen (enkele uren), en vanaf dan houdt hij alles bij, ook je klikgeschiedenis.
  Ik weet het niet van zoekgeschiedenis.
  Ook wel een ideetje voor wie soms eens wil nagaan wat de kindjes allemaal doen …

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.