Mannen rijden echt beter

bus manninerijdenbeter centraal beheer achmeaMannen rijden net iets beter dan vrouwen. Maar tegen de verwachtingen in kunnen vrouwen beter kaartlezen en verkeersborden beoordelen dan mannen.

Dat blijkt uit de digitale strijd tussen beide seksen die gedurende drie weken plaatshad op mannenrijdenbeter.nl en vrouwenrijdenbeter.nl. van Centraal Beheer Achmea. Meer dan een miljoen keer stonden mannen en vrouwen tegenover elkaar in de ultieme strijd om wie er beter rijdt. Mannen scoorden gemiddeld het rapportcijfer 7,9 tegen een 7,4 voor vrouwen.

Een troost voor de vrouwen: tegen alle verwachtingen in lezen ze wel beter kaart dan mannen. En hun verkeersbordenkennis is ook beter. Het vooroordeel dat vrouwen altijd langzaam rijden, werd tijdens het spel ook ontzenuwd: de A1 race op internet werd door de vrouwen gewonnen. Het vooroordeel dat vrouwen mannen maar kamikazepiloten vinden bleek ook in het echt zo te zijn: het stuntrijden
bleken de mannen gemakkelijk te kunnen winnen.

Dat de strijd leeft bij de Nederlanders blijkt wel uit de hoeveelheid deelnemers: 245.000 mannen en vrouwen streden om de ultieme eer voor de eigen sekse (41% vrouwen tegen 59% mannen). De neg`en vaardigheidstesten werden meer dan 1,1 miljoen keer gespeeld.

2 thoughts on “Mannen rijden echt beter”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.