7 nieuwe wonderen van de wereld zijn bekend

Afgelopen zaterdag (7-7-7), tijdens de officiele ceremonie in Lissabon, zijn dan eindelijk de 7 nieuwe wonderen van de wereld bekend gemaakt. De aanleiding was het verdwijnen van de authentieke 7 wonderen van de wereld. Hoewel in de loop van de jaren verschillende initiatieven zijn ontstaan voor het aanwijzen van nieuwe wonderen van de wereld, is het deze keer globaal opgepakt. De nieuwe wonderen van de wereld zijn nu:

Chichén Itzá, Mexico Christ Redeemer, Brazil The Great Wall, China Machu Picchu, Peru

Petra, Jordan The Roman Colloseum, Italy The Taj Mahal, India  

» Bron new7wonders.com

9 thoughts on “7 nieuwe wonderen van de wereld zijn bekend”

 1. Hmmm.. toch vreemd dat dat ene wonder uit de oude serie, de piramide van Cheops niet in dit lijstje staat. Tuurlijk, die heeft al eeuwige roem, maar nu ontbreekt er toch een van de meest indrukwekkende bouwsels in de nieuwe ‘7’.

  Reply
 2. Ik vind het wel goed dat een dergelijke lijst is gemaakt! Nu heb ik weer een doel voor ogen 🙂 Al vind ik het beeld van Christus er niet tussenpassen en mis ik idd de pyramides.

  2 done, 5 to go!

  Reply
 3. @Jeroen: welke 2 heb jij gedaan?

  Christus in Rio vind ik ook een hele vreemde eend in de bijt, het Colloseum om een of andere reden ook wel. Hoewel het natuurlijk een wonderbaarlijk bouwsel blijft. Zelf heb ik ook met dat oogpunt gestemd, wat was (zeker in die tijd) bijzonder om zo gebouwd te krijgen. Daar horen de Pyramides beslist ook tussen.

  Reply
 4. :-/ ik heb er ook geen enkele van gedaan… Chinese muur idem op m’n lijstje, net als Petra. Maja…ik heb echt een vlieg-issue, dus of ‘t er van zou komen…

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.