Design For Conversion: Routenet

Ik sta al aardig te trappelen om aan de slag te gaan aanstaande vrijdag: Design For Conversion! De teams zijn bekend, mijn team “1!” (er kan er maar één de winnaar zijn) (samen met Robert Jan Verkade en Peter van der Graaf) gaat zich over de case van Routnet.nl ontfermen die afkomstig is van Info.nl

20080916 Routenet Website

View SlideShare presentation or Upload your own.

6 thoughts on “Design For Conversion: Routenet”

 1. Nee, helaas ben ik er niet bij! Hou het wel in de gaten sinds ik Ruben er op Usarchy.com ook al enthousiast over zag bloggen.

  “Hoe zorg je dat Joris Routenet gaat gebruiken voor zijn voorbereiding?” (en hoe gaat hier geld aan verdiend worden):

  Wat ik uit mijn gebruikservaring kan aangeven is dat ik Routenet parallel gebruik met mijn TomTom. Ik print de route uit, just in case mijn TomTom er mee ophoudt en bepaal altijd van tevoren wat de reistijd is waar ik rekening mee moet houden.

  Een (misschien wat vergezochte) toegevoegde waarde zou ik zien in een absolute (nu aanwezige) reistijd, en een geadviseerde reistijd die rekening houdt met de gemiddelde filevertragingen en huidige omleidingen / wegopbrekingen etc (waar de laatste bijvoorbeeld een betaalde dienst kan zijn). Hier zou ik wel een abonnement of micropayment voor over hebben om er zeker van te zijn dat ik op tijd bij mijn afspraak ben.

  Wat betreft de interactie, ondanks dat ik Routenet.nl regelmatig op mijn laptop zie verschijnen, gebruik ik alleen de “Routeplanner”. De andere tabs heb ik niet eerder opgemerkt dan dat ik nu wat uitgebreider kijk naar de site. Dat komt denk ik ook omdat je heel doelgericht de site kan gebruiken, adres 1, adres 2, plan route, printen en afsluiten. Misschien dat ze meer met elkaar te integreren zijn om meer toegevoegde waarde te creëren?

  Routenet gebruik ik overigens als ‘vertegenwoordiger’ / accountmanager, dus vanuit een zakelijke insteek, misschien dat dat relevant is. Dit schoot me in ieder geval als eerste te binnen.

  Ik zie trouwens dat Charles Wessels (ook van 4net) bij je in het team zit, kan niet misgaan dan 😉

  Reply
 2. en om de lange post nog aan te vullen: wat betreft de layout ben ik erg blij dat de ‘classic’ vervangen is door de huidige, gebruiksvriendelijkere versie. (Ik vraag me trouwens wel af waarom deze versie nog steeds beschikibaar blijft, mogelijk voor ‘outdated’ pc’s en internet verbindingen?)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.