Toch naar Emerce Eday 2007

Ondanks de tegenvaller van vorig jaar, ga ik toch naar de Emerce Eday op donderdag 13 september. Waarschijnlijk is het weer een Twitterazzi bijeenkomst, vooral aangezien Biz Stone op het programma staat als spreker.

Copy & paste sprekers van Eday 2007

Joost: Dirk-Willem van Gulik: De oprichters van Kazaa en Skype hebben een model voor P2P-televisie ontwikkeld Joost : Technisch directeur Dirk-Willem van Gulik vertelt alles over deze veelbesproken start-up, eerder bekend onder de naam The Venice Project.

iGoogle: Sep Kamvar: Deze Stanford University professor spreekt over het snelst groeiende product van Google, een ecosysteem van tienduizenden widgets, ontwikkeld door duizenden delevopers.

Yahoo: Glen Drury: VP Northern Europe van Yahoo. Glen zal praten over de toekomst van Search Engine Marketing en Social Media.

eBay: Rolf Skyberg: “Disruptive Innovator” in het Innovation team van eBay. In gewone taal zou hij product/project manager, developer en evangelist genoemd worden.

Last FM: Martin Stiksel: oprichter en CCO van Last FM: Sociale muzieksite. Op basis van iTunes-playlisten worden bezoekersprofielen samengesteld en gelijkgestemden bij elkaar gezocht. Last.fm heeft momenteel rond de 18 miljoen actieve gebruikers per maand.

Eric T. Peterson: CEO van Web Analytics Demystified en auteur van drie boeken over website measurement en wereldwijd erkende thought leader op het gebied van webanalyctis.

Twitter: Biz Stone: Medeoprichter van Twitter, Xanga.com, Blogger.com en Odeo.com. Werkte daarvoor twee jaar bij Google en schreef meerdere boeken over social media.

Guardian Unlimited: Neil McIntosh: Head of editorial development Guardian Unlimited. Bij uitstek een krant die zijn voordeel doet met blogs en user generated content.

Mozilla Europe: Tristan Nitot: President Mozilla Europe. Firefox 3.0 legt de basis voor de internetbrowser als ontwikkelplatform, mini-besturingssysteem.

Brewtopia: Liam Mulhall : ceo en oprichter van Brewtopia een open source biermerk, opgericht uit het niets en inmiddels een beursgenoteerd miljoenenbedrijf in Australië.

SexyWidget: Lawrence Coburn: Oprichter van opinienetwerk RateitAll en expert op het gebied van widgets en gadgets. Met zijn blog SexyWidget onderschrijft hij de marketingkracht van widgets.

Startupping.com: Mark Fletcher: Tevens oprichter van Bloglines. Deze serial entrepreneur en investeerder heeft nu Startupping opgericht, een platform voor beginnende internetondernemers.

Sony Playstation: Folkert Langeveld: brand manager Benelux, zal een exclusieve preview geven van Home, de virtuele wereld op PlaySlation 3, die zal gaan concurreren met Second Life. Bovendien zal hij ingaan op de ontwikkelingen in de gamesindustrie.

HEMA: René Repko: marketingdirecteur van de HEMA. Hema is het toonbeeld van een traditionele speler die zich – in een moeilijke tijd – heeft ontwikkeld tot een zeer innovatief bedrijf (mijn Hema, energieleverancier, reizen, cursussen, verzekeringen), zonder zijn achterban te verliezen en met behoud van de merkwaarden en authenticiteit.

Sellaband: Pim Betist: oprichter van sociaal muziekplatform Sellaband legt kort het concept uit en introduceert twee van zijn topbands, die op e.day live zullen spelen.

Solid Ventures: Floris van Alkemade: Partner bij investeringsbedrijf Solid Ventures.

Prime Technology Ventures: Roel de Hoop: General Partner bij Prime Technology Ventures.

Dialogue Company: Kees Zegers: Internetondernemer en oprichter Dialogue Company.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.