CBA De Strijd

Zilveren Esprix voor De Strijd (lees meer »)

De Strijd speelbordIn Apeldoorn barstte De Strijd los. De Strijd om wie er beter rijdt… mannen of vrouwen? Tijdens een drie weken durende studie kunnen mannen en vrouwen negen tests uitvoeren en uiteindelijk bewijzen wie het sterke autorijdende-geslacht is.

» Mannen gaan naar mannenrijdenbeter.nl
» Vrouwen gaan naar vrouwenrijdenbeter.nl

De Strijd is een multichannel campagne van Centraal Beheer Achmea: internet, mail/post en radio (538, elke ochtend 8.30 ‘strijdjournaal’). Het project is in nauwe samenwerking met Tribal DDB, Rapp Collins en Centraal Beheer Achmea uitgevoerd en beloofd nu al het succes van de Gamecommercial te overstijgen.

De Strijd sexe-test

De website van de strijd bestaat uit 2 ingangen, mannenrijdenbeter.nl en vrouwenrijdenbeter.nl en voor je kunt registreren moet je een sexe-test doen. Zo kan De Strijd eerlijk uitgevochten worden. Vanaf donderdag 21 september kun je echt strijden en elke 3 dagen wordt er een nieuwe game vrijgegeven. Elke dagwinnaar, met de beste score in een game, wint een VVCR rijvaardigheidstraining. 9 games en dus 9 prijzen!

De sites van De Strijd zijn heavy flash-sites en hoofdrollen zijn weggelegd voor Jochem en Martine, de karakters. Jochem probeert zijn sarcasme op de vrouwensite in te houden en Martine beloofde de mannen niet teveel te plagen (waar ze beiden niet echt in slagen trouwens).

De Strijd A1 racer

De auto die je in de sexe-test kiest, is de auto die centraal staat in alle games, al dan niet gepimped, mijn keuze viel op een roze mercedes-achtige. Ik ga niet alles verklappen over de games, hoewel de namen wel het een en ander zullen verklappen.

Commercials zijn te vinden op www.centraalbeheer.nl en op youTube:
» Parkeren
» Sleutels
» Stoplicht
» Fietsje

Special voor mijn blog-manie heb ik wat graphics gepikt en er een digitale sticker van gemaakt, plak hem ook op je blog!

Digitale Sticker vrouwen rijden beter

Gebruik deze code voor de vrouwensticker…

http://nl.sitestat.com/achmea/centraalbeheer/s?clickin.strijd.digitalesticker.vrouw&ns_type=clickin

Digitale Sticker mannen rijden beter

Gebruik deze code voor de mannensticker…

http://nl.sitestat.com/achmea/centraalbeheer/s?clickin.strijd.digitalesticker.man&ns_type=clickin

Er zijn nog steeds échte stickers verkrijgbaar, om op je auto te plakken.
Mail me je adresgegevens en ik stuur je een paar!

De Strijd is gestreden… Mannen rijden echt beter (of gamen beter…)

bus manninerijdenbeter centraal beheer achmea
Mannen rijden net iets beter dan vrouwen. Maar tegen de verwachtingen in kunnen vrouwen beter kaartlezen en verkeersborden beoordelen dan mannen.

Dat blijkt uit de digitale strijd tussen beide seksen die gedurende drie weken plaatshad op mannenrijdenbeter.nl en vrouwenrijdenbeter.nl. van Centraal Beheer Achmea. Meer dan een miljoen keer stonden mannen en vrouwen tegenover elkaar in de ultieme strijd om wie er beter rijdt. Mannen scoorden gemiddeld het rapportcijfer 7,9 tegen een 7,4 voor vrouwen.

Een troost voor de vrouwen: tegen alle verwachtingen in lezen ze wel beter kaart dan mannen. En hun verkeersbordenkennis is ook beter. Het vooroordeel dat vrouwen altijd langzaam rijden, werd tijdens het spel ook ontzenuwd: de A1 race op internet werd door de vrouwen gewonnen. Het vooroordeel dat vrouwen mannen maar kamikazepiloten vinden bleek ook in het echt zo te zijn: het stuntrijden
bleken de mannen gemakkelijk te kunnen winnen.

Dat de strijd leeft bij de Nederlanders blijkt wel uit de hoeveelheid deelnemers: 245.000 mannen en vrouwen streden om de ultieme eer voor de eigen sekse (41% vrouwen tegen 59% mannen). De neg`en vaardigheidstesten werden meer dan 1,1 miljoen keer gespeeld.