12x écht doen: februari

Het is weer zover, ik had vandaag deze ‘to-do’ op mijn lijst staan, een goed doel selecteren voor mijn donatie van deze maand. Om te voorkomen dat ik heel veel onderzoek moet doen, selectie moet maken en overwegingen moet doen (en dan misschien het niet te doen) heb ik de site www.goededoelentest.nl erbij gepakt. Deze maand had ik me voorgenomen het in de Gezondheidszorg te zoeken, zonder het te specifiek te maken. Nadat ik mijn vragen had ingevuld kwam er een top 10 uit. Malaika Kids Nederland staat hier vast niet voor niets voor mij op nummer 1. Ze omschrijven doeltreffend wat ze doen, voor wie en hoe.

Wij willen weeskinderen in Tanzania een toekomst geven. We willen ze van straat halen en een “thuisâ€? bieden. Een thuis waar ze zich veilig voelen en veilig zijn, waar ze weer kind kunnen en mogen zijn, en waar op vaste tijden maaltijden voor hen zijn. Wij willen dat ze kunnen opgroeien tot jonge volwassenen die zelfstandig hun leven kunnen continueren.

Misschien niet zo ‘medisch’ als nummer 10 KWF Kankerbestrijding en nummer 9 Tibet-Fonds, speelt ook hoog op mijn gevoel om andere redenen. De site biedt trouwens ook de mogelijkheid om je donatie over je top 10 te verspreiden. Maar ik kies 100% voor nummer 1! Overige doelen krijgen nog voldoende kans het komende jaar (of blijf ik dit misschien altijd doen, voelt wel oke). In elk geval hoop ik bij deze weer mijn steentje te hebben bijgedragen!

ps. omdat ik als selectie criterium heb aangegeven dat goede doelen een CBF keurmerk moeten hebben, heb ik voldoende vertrouwen in het verkregen advies.

Overzicht 2007 12x écht doen
1. Rode Kruis
2. Malaika Kids Nederland
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

1 thought on “12x écht doen: februari”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.