Alweer een WordPress update, wel of niet doen?!

Ik ben nog geen week over op 2.0.7 of ik krijg het bericht van WordPress 2.1 “Ella”. Het klinkt als een flinke upgrade, maar ik wilde er eerst even induiken wat de verbeteringen zijn. Na het lezen van de Development Blog, JohnTP en Technosailor was ik eigenlijk al om:

 1. Autosave: alleen hier voor zou ik het al willen doen.
 2. Switchtab tussen de WYSIWYG de code editor: 2-0 zover
 3. WordPress to WordPress migratie
 4. Spellchecking
 5. Privacy: 3-0 want wanneer ik een nieuwe blog probeer op te zetten, hoeft Google het nóg niet te weten
 6. CMS gedragingen: 4-0 ik blijf tellen. Je kunt nu elke pagina aanwijzen als homepage en zelf beslissen waar nieuwste berichten moeten staan.
 7. Samenspel links en categorien: wat ik er van lees klinkt leuk, maar moet het uitproberen om het goed te begrijpen denk ik
 8. Pagina’s kunnen nu ook drafts zijn of private: 5-0!
 9. Admin panel sneller en consistenter, Meer AJAX en snellere database code (o.a. update MySQL versie 4.0+)
 10. RSS feeds integratie in Dashboard: see it to get it?
 11. Comment feeds bevatten nu alle comments (ipv laatste 10)
 12. Meertalige ondersteuning: 6-0 oops… komt dan weer mijn oude voornemen om 2talig te bloggen om de hoek?
 13. Uploadmanager verbeterd: ja ik zie hier misschien wat verbetering
 14. Nieuwe versie Akismet plugin (2.0): Akismet maakt het leven van de blogger makkelijk, dus dit moet goed zijn
 15. En 550 bugfixxes….

» Download Ella; WordPress 2.1

15 thoughts on “Alweer een WordPress update, wel of niet doen?!”

 1. Doen. Ik heb drie van mijn vijf blogs al overgezet en als je de guide op codex.wordpress.org volgt is het zo gedaan. De enige plugin die bij nij niet meteen probleemloos werkte was een eigengeschreven en nog erg experimentele.

  Reply
 2. Ik vond de guide op codex erg makkelijk inderdaad. Heb ik braaf gevolgd toen ik vorige week op 2.0.7 ging en naar 2.1 net zo’n makkie inderdaad. Nog geen problemen met de plugins meegemaakt. Maar ik heb ook niet zoveel spannende plugins 🙂

  Reply
 3. Gek genoeg was de enige site waar ik geen enkele plugin heb draaien het grootste probleem. Het lukte daar twee keer niet alles goed te uploaden, waardoor ik gekke foutmeldingen kreeg.

  2.1 ziet er wel mooi uit, en veel nieuwe features lijken me erg handig. Het blijft een uitzonderlijk goed stuk softare.

  Reply
 4. Daar ben ik ook altijd bang voor, dat ik lekker enthousiast begin, maar dat de connectie eruit valt of het uploaden niet lukt en dat je site lekker down blijft 🙂

  🙂

  Reply
 5. Wat ik opmerkelijk vind is dat geen enkele FTP client die ik ooit gebruikt heb waarschuwt tegen “foute” uploads. Allemaal geven ze keurig aan dat alles files over zijn, terwijl er dus duidelijk complicaties zijn geweest…

  Eerst de files deleten (zoals de tutorial ook aangeeft) helpt wel overigens.

  Reply
 6. eerst files deleten ‘durfde’ ik niet hahaha… is misschien wel het verstandigste inderdaad. Heb je nog tips voor nuttige plugins? Ik ben een plannetje aan het opstellen voor blog v2.0 namelijk.

  Reply
 7. Ultimate Tag Warrior vind ik één van mijn fav plugins, hoewel hij maar met een beperkt aantal themes vriendjes is. WP Paginate en WP Contactform komen op de tweede en derde plaats.

  Reply
 8. 2.1 heeft vooral veel extra BackEnd functionaliteiten. Wel 1 groot nadeel voor mij….MySQL >= 4.0.0 is nodig. En die heb ik niet.

  Dan maar lokaal testen 😉 op XAMPP en dan veranderen van hoster.

  Reply
 9. XAMMP! Ja, ik heb dus MAMP en het rules!! Vind het helemaal geweldig, maakt php en Mysql voor nono’s zoals ik in eens bereikbaar en bespeelbaar zonder dat er dingen instorten!

  Ik heb trouwens een probleem met 2.1 nouja probleem. De switchtab is weg! Zomaar in eens, en ik kan nergens mijn instellingen naar WYSIWIG/Advanced wijzigen… heb dat vorige week nog veranderd en sinds gisteren is ie weg!

  Reply
 10. Ik gebruik eigenlijk heel weinig plugins. “Get recent comments” van Krischan Jodies vind ik top, en “Sociable”. En de “WP Database Manager” van GaMerZ kan ook heel handig zijn (vooral voor het backuppen). En “Google sitemaps” uiteraard.

  Reply
 11. Dank je, goed om te weten. Ik had gelukkig nog niet die bewuste update gedaan, dus I’m in the clear for now. Ik hou ‘m in de smiezen! 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.