De aftakeling van Twitter?

Via een comment op jaiku op een Tweet van mij:

“…not going to add all the freaks with over a few hundred friends to any of my socialnetworkthingies…”

…kwam ik tot een treurige conclussie; Twitter is voor mij een beetje aan het afsterven…


Tenminste, het plezier erin. Ik volg momenteel 210 mensen en zo’n 160 zielen volgen mij (bless them). Echter kom ik al een hele tijd niet meer toe aan het volgen van tweets.

tdbnl_comments_jaiku.png

Het ligt wellicht aan het rappe tempo, de Nederlandse Twitterazzi heeft er een handje van om ongegeneerd en veel te slowchatten. Geweldig als je het kan volgen! Nieuwtjes leer je op die manier veel sneller. Het is alsof één groot collectief met één gelijk doel op Internet beweegt.

Echter is het vinden van deze tweet-treasures steeds moeilijker geworden. Ook mijn eigen schuld om te denken dat ik 210 ‘vrienden’ zou moeten volgen. Deze tragische trend irriteerd me op Operator11.com helemaal mateloos. Wegens de Zomaargasten was ik getriggerd om er een accountje aan te maken. Gewoon om een beetje te spelen.

Aandachtge!l

Binnen een half uur had ik 5 aanbiedingen van vriendschap. Terwijl ik amper persoonlijke gegevens erop heb staan; geen eigen uitzendingen of links naar andere dingen die mij interesseren. Deze nieuwe vrienden hadden allemaal 1.000 of meer vriendjes, dus ik voorzag daar een soort zucht naar massa-aandacht. Het zullen allemaal wel wannabe’s zijn met het Esmee-syndroom.

Leuk voor hen, ongewenst voor mij. Zelf beschouw ik het als een cadeau om een bijzonder iemand online te ontmoeten, iemand die ik anders nooit zou hebben ontmoet. Maar doorgaans heb je er minimaal iets mee gemeen. Zij het mooie fotografie via Flickr.com of fietsmaatjes via Mountainbike.nl maar ook wel blog- en marketingguru’s via de Twitter(chatte)razzi.

Maar dan moet ik wel bij kunnen blijven!

In het nieuwe Pownce kun je vrienden groeperen. Dit heb ik nog niet geprobeerd, maar dat zou bij Twitter al een heleboel schelen. Dan zou ik deze achter (zelf benoemde) tabs kunnen verstoppen. Filteren die handel! En in het vervolg wat selectiever toevoegen… (lesson learned)

tdbnl_twitter_suggestion.png

5 thoughts on “De aftakeling van Twitter?”

 1. Je hebt inderdaad een punt! Ik ben blij dat ik op het moment vakantie heb anders had ik nooit al die twittergesprekken kunnen volgen. Ga de komende tijd ook eens nadenken welke rol die micro-blogs in mijn dagelijkse werkzaamheden kunnen spelen. Straks, na mijn vakantie bedoel ik dan!

  Reply
 2. @mf nog een fijne vakantie 🙂

  Ik ben weer terug met Twitter gebruiken zoals ik het altijd deed, tweets-of-the-moment, maar heel stuk minder als voorheen. Het was onderdeel van mijn ochtend ritueel, maar inmiddels laat ik het steeds makkelijker links liggen, jammer.

  Reply
 3. Je hebt zoals mf al aangeeft abosluut een punt. Ik heb een tijdje Numpa gevolgd omdat het Nederlands was en volgde Twitter zo af en toe. Inmiddels heb ik de eerste al een tijdje geleden gedumpt en heb me toch maar op Twitter gestort. Ik struikel echter ook over wat jij beschrijft. Was eerst van plan max. 50 mensen te volgen maar het zijn er inmiddels al bijna het dubbele.

  Twitter of micro-blogging is helemaal top maar als ik me al met 93 followers soms door de tweets de treasures (bos en bomen enzo ;-)) niet meer kan vinden dan vraag ik me af hoe die gasten dat met 758 followers nog wel kunnen. Filteren of prioriseren van de hap zou wel weer schelen

  Reply
 4. 🙂 hi Henk, het is eigenlijk ook zonde om te moeten beperken omdat je anders het systeem niet trekt. Heb geleerd dat de Twitter API te beperkt is om iets aan filtering toe te voegen. Als er een API guru is die beter weet, vooral even mailen!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.