Via een comment op jaiku op een Tweet van mij:

“…not going to add all the freaks with over a few hundred friends to any of my socialnetworkthingies…”

…kwam ik tot een treurige conclussie; Twitter is voor mij een beetje aan het afsterven…


Tenminste, het plezier erin. Ik volg momenteel 210 mensen en zo’n 160 zielen volgen mij (bless them). Echter kom ik al een hele tijd niet meer toe aan het volgen van tweets.

tdbnl_comments_jaiku.png

Het ligt wellicht aan het rappe tempo, de Nederlandse Twitterazzi heeft er een handje van om ongegeneerd en veel te slowchatten. Geweldig als je het kan volgen! Nieuwtjes leer je op die manier veel sneller. Het is alsof één groot collectief met één gelijk doel op Internet beweegt.

Echter is het vinden van deze tweet-treasures steeds moeilijker geworden. Ook mijn eigen schuld om te denken dat ik 210 ‘vrienden’ zou moeten volgen. Deze tragische trend irriteerd me op Operator11.com helemaal mateloos. Wegens de Zomaargasten was ik getriggerd om er een accountje aan te maken. Gewoon om een beetje te spelen.

Aandachtge!l

Binnen een half uur had ik 5 aanbiedingen van vriendschap. Terwijl ik amper persoonlijke gegevens erop heb staan; geen eigen uitzendingen of links naar andere dingen die mij interesseren. Deze nieuwe vrienden hadden allemaal 1.000 of meer vriendjes, dus ik voorzag daar een soort zucht naar massa-aandacht. Het zullen allemaal wel wannabe’s zijn met het Esmee-syndroom.

Leuk voor hen, ongewenst voor mij. Zelf beschouw ik het als een cadeau om een bijzonder iemand online te ontmoeten, iemand die ik anders nooit zou hebben ontmoet. Maar doorgaans heb je er minimaal iets mee gemeen. Zij het mooie fotografie via Flickr.com of fietsmaatjes via Mountainbike.nl maar ook wel blog- en marketingguru’s via de Twitter(chatte)razzi.

Maar dan moet ik wel bij kunnen blijven!

In het nieuwe Pownce kun je vrienden groeperen. Dit heb ik nog niet geprobeerd, maar dat zou bij Twitter al een heleboel schelen. Dan zou ik deze achter (zelf benoemde) tabs kunnen verstoppen. Filteren die handel! En in het vervolg wat selectiever toevoegen… (lesson learned)

tdbnl_twitter_suggestion.png