Hoe manage jij je eigen ontwikkeling?

Ik werk op dé marketingclub van Centraal Beheer Achmea, afdeling Internet en Nieuwe Media. Het werken op een marketingclub is voor mij als creatief uniek. Enerzijds resultaat gericht, anderzijds speelt innovatie een grote rol en krijg ik alle ruimte (én credits, erg belangrijk) om daarin te duiken.

Hoewel die positie op de marketingclub het leukste aspect van mijn baan vindt, mis ik iets. Geen creatieve zwaargewichten waar ik me aan op kan trekken. Bij een creatief bureau stel ik me zo voor dat er wat meer sparring is, niet alleen op gebied van skills, maar juist op de persoonlijke ontwikkeling. Dus wat doe je daar aan?

Enige tijd geleden kwam de stad Rotterdam heel bijzonder bij mij op het visier. Twee opleidings instituten vroegen -afzonderlijk van elkaar- of ik interesse had iets bij hun te komen doen. En dan heb ik zeker. Geluk bij een ongeluk is ook nog dat ik beiden kan combineren. Bij de één ga ik periodiek avondopleidingen verzorgen en bij de ander overdag lesgeven aan HBO’ers. De specifieken moeten nog afgerond worden, maar begin januari sta ik al voor een klas hongerige HBO’ers.

Niet lachen!

Dit alles in combinatie met mijn huidige baan, waar ik welliswaar iets minder ga werken. Wekelijks naar Rotterdam op en neer zal zwaar zijn, meerdere banen als het ware combineren óók. Maar ik ben jong (ja!), idealistisch én enthousiast… ik kán dit! Sterker nog, ik wíl dit. Ik heb de romantische, unrealistische, idealistische? notie dat ik hier veel van ga leren, over mezelf, over mijn vak en over het onderwijsvak.

Wat doe jij eraan?

Ik heb er bewust voor gekozen niet van baan te veranderen. Ik heb nog te veel te doen hier, nog te veel leuke klussen en uitdagingen. En om óók de corporate beslommeringen te kunnen nuanceren en tegelijkertijd iets nieuws te leren, kan ik me geen mooiere combinatie wensen.

Hoe ga jij om met onwikkeling van je skills en het managen van je persoonlijke ontwikkeling? Neem je genoegen met boeken, vakliteratuur, de blogosphere, workshops en dergelijke events, of heb je nog andere tips?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.