New stuff! (yeah)

We moesten er heel lang op wachten, bijna 4 weken, en dat is voor de aspirant Apple-koper bijna té lang. Uiteindelijk mochten we de nieuwe Macbookpro’s toch in ontvangst nemen. Dikke machine’s (3GB ram, ik denk nu helemaal niet meer na over het aantal tabs dat ik open heb staan) ondanks hun bescheiden 15.4″ verschijningsvorm.

Naast mijn 23″ cinema display maakt het een indrukwekkende werkplek, al moet ik nog een beetje wennen aan het gesleep. Meestal staat alles op het grote scherm en zou ik de macbook ook wel dicht kunnen klappen. Dus wat schiet het eigenlijk op?

Werkplek met 23

Ik vind het heerlijk om m’n browser (met de tientallen tabs die ik vaak heb open staan) niet te hoeven afsluiten om er thuis nog even relaxt naar te kijken. Onze afdeling is na de recente verhuizing enorm in omvang toegenomen en werkplekken zijn iets bescheidener geworden. De grote (en ja, vréselijk hopeloos verouderde……..) G5 had me toch écht tegen gestaan en als ‘t te druk is, pak ik mijn boeltje en ga ik ergens anders werken. Super!

iPod pocketEen 15″ macbook vind ikzelf de ideale maat, je kunt er nog prima mee uit de voeten als werkstation maar hij is ook super mobiel. En je hoeft niet meteen een hutkoffer aan te schaffen om het te vervoeren.

Ik heb er trouwens een hele hippe tas bij gekregen (en FOOF: I love it!), vind ik zelf dan vooral. De Targus Urban Messenger. Deze heb ik gekozen omdat het een strakke tas is met goede features, zoals een hele stoere iPod pocket (en gratis beveiligingstag, die hebben ze vergeten te verwijderen… ).

Targus urban messenger

3 thoughts on “New stuff! (yeah)”

  1. Vier weken? Waar heb je besteld? En had je speciale opties?
    Ik heb vandaag gebeld met de Apple Center (Lijnbaan, Rotterdam) die mij hadden gezegd dat de MBP met Amerikaans toetsenbord binnen 10 werkdagen geleverd zou worden.. Nu bijna 4 weken later nog niks.

    Reply
  2. HTR in Veenendaal, zij zeiden dat de keuze voor 200GB hd (achteraf beetje spijt van) dat ze daarom tot 22 december uitgesteld zouden worden ivm leverantie problemen. Ja, tegen ons zeiden ze ook 8 werkdagen, dus wij waren er ook behoorlijk ziek van. Verder is een 2.33Ghz en 3GB geen standaard voor de 15.4″ en alles bijelkaar moest het daarom door Apple nog in elkaar geschroeft worden. Kans is groot dat het misschien voor jou ook daarom zo lang duurde. Hoop voor je dat ie er snel is!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.