We moesten er heel lang op wachten, bijna 4 weken, en dat is voor de aspirant Apple-koper bijna té lang. Uiteindelijk mochten we de nieuwe Macbookpro’s toch in ontvangst nemen. Dikke machine’s (3GB ram, ik denk nu helemaal niet meer na over het aantal tabs dat ik open heb staan) ondanks hun bescheiden 15.4″ verschijningsvorm.

Naast mijn 23″ cinema display maakt het een indrukwekkende werkplek, al moet ik nog een beetje wennen aan het gesleep. Meestal staat alles op het grote scherm en zou ik de macbook ook wel dicht kunnen klappen. Dus wat schiet het eigenlijk op?

Werkplek met 23

Ik vind het heerlijk om m’n browser (met de tientallen tabs die ik vaak heb open staan) niet te hoeven afsluiten om er thuis nog even relaxt naar te kijken. Onze afdeling is na de recente verhuizing enorm in omvang toegenomen en werkplekken zijn iets bescheidener geworden. De grote (en ja, vréselijk hopeloos verouderde……..) G5 had me toch écht tegen gestaan en als ‘t te druk is, pak ik mijn boeltje en ga ik ergens anders werken. Super!

iPod pocketEen 15″ macbook vind ikzelf de ideale maat, je kunt er nog prima mee uit de voeten als werkstation maar hij is ook super mobiel. En je hoeft niet meteen een hutkoffer aan te schaffen om het te vervoeren.

Ik heb er trouwens een hele hippe tas bij gekregen (en FOOF: I love it!), vind ik zelf dan vooral. De Targus Urban Messenger. Deze heb ik gekozen omdat het een strakke tas is met goede features, zoals een hele stoere iPod pocket (en gratis beveiligingstag, die hebben ze vergeten te verwijderen… ).

Targus urban messenger