OSX update 10.4.10 Flock-issue

Flock is mijn voorkeursbrowser, de enige echte social browser (it rocks!). Net als alle andere browsers moet je die opvoeden, opleiden en dan wordt ie steeds slimmer en handiger voor je. Helaas was ik gisteren zo bijdehand om onnadenked de laatste update van mijn OS te installeren. Normaal loop ik minimaal een versie achter.

Jammer dus voor mij, want mijn Flock was door de nieuwe update helemaal lam gelegd. Voor het Flock forum had ik het een en ander even op een rij gezet:

 • Favs toolbar: buttons don’t work,
 • Can’t add new faves,
 • Can’t edit favs,
 • Can’t activate search field upper right, can type in it, nothing more,
 • Have favs in the favs toolbar I’ve deleted a long time ago, but again: can’t use ‘m, can’t edit/delete them,
 • Alt or Command + click doesn’t work, no popup menu,
 • Photo-button doesn’t work! All tools but news don’t work come to think of it,
 • All bookmark backupfiles are empty.

Remedy is om Flock helemaal opnieuw te installeren, de files in de Flockmap in Application Support weg te gooien. Dit betekend: opnieuw opvoeden en opleiden. Ik heb geen tijd om verder uit te zoeken welke file gecorrupteerd is door 10.4.10, dat zou een hoop kunnen schelen. Een nieuwe frisse start met Flock is onhandig, maar ook wel weer lekker om opnieuw te verzieken met extentions & add-ons.

Update 1: Bij het installeren van extentions liep het 2x fout na het installeren van de “Web Developer” toolbar. Ik ga nu nog één keer installeren zonder die extentie.

2 thoughts on “OSX update 10.4.10 Flock-issue”

 1. Brrr. Had afgelopen week een probleem met een van de beta’s die ik test – gaf ‘unexpectedly quit’ voor het hele OS in slaapstand. Dat betekende dat ik de Mac met kloppend hart een harde reset moest geven.

  Speelde even met het idee om 10.4.1 direct te installeren om de boel op te schonen, maar jouw ervaring onderstreept het nut van update-terughoudendheid weer ‘ns. Nu nog achterhalen of het StatMenu of Skitch was die mijn OS deed knakken.

  Reply
 2. Ja, wat dat aangaat is mijn hele terughoudendheid ook helemaal weer alive and kicking! Ik heb nu 4 extentions draaien: Firebug, Flock’d, DownthemAll en Del.icio.us. Ik heb er nog een paar waar ik eigenlijk niet zonder kan, maar ik ben een beetje voorzichtiger geworden. Flock is heel kwetsbaar, terwijl het altijd zo’n Marzocchi vork was 😉 maakt niet uit doet het altijd… lol

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.