Performance… ligt dat aan mij?

Wat vinden jullie van de performance van deze site? De laatste tijd krijg ik steeds vaker berichten dat mijn site slecht of niet bereikbaar is. Dit heb ik aangekaart bij mijn hostende partij, maar ze geven er gen gehoor aan. Ik word afgescheept met een “wij zien niets vreemds” en daar moet ik het dus maar mee doen. Hoe ervaren jullie de performance en hebben jullie tips voor mij? WatchMouse geeft zo nu en dan storingen aan, maar ik heb nog niet voldoende harde bewijzen kunnen vinden, behalve de klagende emails…

Update: ellende van gisteren veroorzaakt door een DDoS attack en Slideshare.com die teveel bandbreedte trok.

Update 2: al met al nog steeds geen significante verbetering.

Update 3: het nadeel van shared-hosting allicht, er was een site die teveel verkeer trok. Ze hebben dit aangepakt en hopen dat het nu aanmerkelijk verbeterd.

18 thoughts on “Performance… ligt dat aan mij?”

 1. Hmmm… zowel je homepage als deze pagina duurden rond de dertig(!) seconde om te laden. Bij de homepage stond er ‘Read s3.amazonaws.com’ of iets dergelijks in de statusbar. Heb je misschien een toeter of bel aan de site hangen die de boel verstraagt?

  Reply
 2. Volgens de website van jouw host hebben ze last van een DDoS attack. Een paar minuten geleden was de database ook offline, en ik kan je ook niet mailen op dit moment.

  Ik denk niet dat het aan jou of je site ligt…

  Reply
 3. Tanja, hier ook helaas geen goede resultaten. Laden duurt 20-30 seconden, dus het lijkt me vreemd dat de hoster zegt dat er niets aan de hand is. Dit zijn geen normale tijden.

  Reply
 4. Hmmm.. drie updates later is ‘ie bij mij maar ietsje sneller… tegen de tijd dat de pagina staat geeft de statusbalk aan dat er nog dingen van mybloglog en getclicky geladen worden, maar het duurt zeker 10 seconden voor we op dat punt aangeland zijn.

  Reply
 5. Ehm Tanja, die teller waar Thomas het ove rheeft staat in jouw footer 🙂

  Maar bij mij geeft ie 0.387 sec aan en dat is niet waar ik al tellend op uit kwam. Met de performance van PHP is blijkbaar niks mis, maar de het versturen van de pagina duurt daarna wel ff…

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.