Sneaker Entrepreneurs®’ eerste release: Avartize.com

Stiekem hoop ik dat dit oud nieuws voor je is! Avartize.com is namelijk al een tijdje live. Ongeveer een maand geleden is het eerste kind van Sneaker Entrepreneurs® live gegaan en het heet “Avartize.com“. Het is een Twitter-dienst, waarmee je je avatar kunt ‘pimpen’. Om je steun te betuigen of gewoon te laten zien dat je op Lowlands bent… zoals bijna iedereen op Twitter zag ik dit weekend… ik heb wat gemist geloof ik.

We hebben Avartize.com bedacht nadat veel Twitteraars, in solidariteit met de Iraniers, hun avatar groen maakten. De avatar is een belangrijke tool voor Personal Branding en heeft in toenemende mate invloed op hoe men je online ervaart en herkend. Het toevoegen van een icon op je avatar kan dus dienen als status-update of methode om je steun te betuigen op een verschrikkelijk eenvoudige manier.

tdbnl_avartize_help

Avartize.com is in Ruby on Rails gemaakt, door de Technical Master Leon Berenschot. Annedien Hoen, de Strategy Master, is verantwoordelijk voor het ontwerpen van logo, Avartize.com strategie en energizing van het concept. Ik mocht me als Design Master botvieren op de User Interface Design en na enkele nachtelijke uurtjes later mocht we 16 juli de wereld eindelijk vertellen wat we hadden bekokstoofd. Inmiddels is Jelmer de Jong aan boord gekomen als product manager voor Avartize.com.

Onze Twitter-vriendjes pikten het meteen op en we kregen verschrikkelijk veel goed feedback en nieuwe ideeen en iets meer dan een week later hebben we een tweede versie van Avartize.com live gezet. Avartizers konden nu ook statistieken zien van hun overlays en op de homepage is nu ruimte voor 4 featured Avartizers en hun campagnes.

tdbnl_stats_avartize

Vanaf toen werd het écht leuk om vader of moeder van een webapp te zijn: een Japanse site pikte Avartize.com op en we werden overspoeld met bezoekers uit Japan en later ook uit de VS nadat het artikel langzaam ook door andere sites werd opgepikt. In Nederland pikte Michiel Veenstra het op met een artikel op zijn blog en het kwam zelfs ter sprake in zijn radioprogramma op 3fm. Diezelfde week werd door Coen en Sander van BNN op 3fm de HOMO100 uitgezonden, voor ons de kans om de kracht van Avartize.com te demonstreren en te proberen Twitter met roze te laten overspoelen met roze 3fm overlays. Met als gevolg dat ik donderdag zélf in de uitzending over Avartize.com mocht vertellen: http://avartize.com/system/Avartize-3FM.mp3

Intussen hebben we op nog veel meer sites (zoek op delicious) gestaan zoals ook op EmerceMarketingfacts en de Seattle Seahawks hebben in Avartize.com  hun kans gevonden om hun team te laten promoten door hun fans. Go Seahawks!

We hebben na wat kleine fixes een lijst met features (zoals een zoek dan wel goede browse functie voor de vele overlays die inmiddels zijn toegevoegd) voor een nieuwe release binnenkort. En daarna moet een ander kind het levenslicht gaan zien: Estuaree.com

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.