Empire Avenue

Het is een spel. Geen nieuw vrienden netwerk of microblog-site. Het is een spel. (sorry, ik wilde niet persé als Dan Karaty klinken) Er hangt niets vanaf, je kunt ook niets winnen en vrienden-kudos gaan zolang mee als de notering van je aandelen.

Empire Avenue berekent een aandeelprijs en dividend-ratio op basis van je online activiteiten (tweets, facebookposts, linkedin activiteiten, blogposts etc) en van het aantal aandeelhouders. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat te doen op EAV, maar een investering van Chris Pirillo voorzien van een lange mail met tips bracht wat duidelijkheid. Chris heeft de tips inmiddels gedeeld op zijn weblog. Sinds de tips van Chris is mijn aandelenportfolio enorm toegenomen en is het ook leuk om naar goede of slimme investeringen te zoeken. Niet langer de bekende namen of vriendjes uit te zoeken (tenzij ze een goede deal zijn). Chris had een groot aandeel gekocht bij mij en had er duidelijk bij gezegd (dit zegt hij tegen iedereen waarin hij investeert) als je niet goed presteert, verkoop ik je weer, heel simpel. Dat is niet persoonlijk, het is een game.

Mijn blog-luiheid wordt trouwens pijnlijk in beeld gebracht. Sinds ik marginaal tweet (zeker voor een Twitter dinosaurus schijnt het schandalig te zijn om ‘slechts’ 7k tweets op je naam te hebben staan) en slechts beperkt leuke familie- of sportachtige dingen op Facebook deel, hangt mijn aandelenprijs een beetje zwak aan elkaar van investeerders die een mooie slag dachten te slaan (en volgers die kijken wat ‘de groten’ doen) en mijn steeds zichtbaar wordende bloggersblock.

Wat kun je eraan doen? Precies, bloggen dan maar! En wat beter te beginnen met de fascinatie die er in elk geval voor zorgde dat er weer een leuke post in jullie rss feeds terecht komt.

Wil je het persé gaan proberen? Gebruik dan mijn link: http://empireavenue.com/?t=gbrgnq8f dan heb ik er ook wat aan!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.