Het centrum van ‘t social media universum ben ík

Als je het mijn vader vraagt, of enkele van mijn collega’s, dan snappen ze helemaal niets van het feit dat mijn leven zo transparant is. Google maar een beetje en je komt van alles te weten. Recentelijk mocht ik mijn collega’s wat vertellen over mijn sociale media.

Tot een tijdje geleden werd sociale media nog niet echt serieus genomen. “Noem eens één netwerk op dat je dagelijks écht gebruikt!?” kreeg ik vaak als reactie. Mijn reactie is dan altijd “eentje maar?”. Sinds die tijd is wel het één en ander veranderd.

Social Media Eco-System

Op zoek naar wat munitie, ben ik SlideShare.net ingedoken, op zoek naar goede presentaties over Sociale Media. Daar kwam ik er één tegen van Deborah Schultz die ze recent op een FOWA workshop had gegeven. Daarin stelt zij dit Social Media Eco-System voor.

Micro-universe

Toeval wil dat David Armano zojuist zijn visie postte op zijn blog: “We are the center of our own micro-universe”. Volgens David kun je oneindig veel inzoemen en het effect heeft hij al eens eerder uitgelegd in deze visual in de blogpost Influence Ripples + Social Media Fragmentation.

Een illustratie die nóg beter zou zijn, zou een combinatie van de twee zijn. Planeet “Presence” met een van zijn manen “Twitter”. Als braaf centrum in je universum moet je wél voor je planeetjes zorgen. Alleen dan is het ook nog eens plezierig om in het centrum te staan en heb je ook wat aan je netwerk. Ik weet dat ik veel van mijn privacy opgeef, maar krijg er een supergaaf universum voor terug. Misschien dat ik over 20 jaar denk “STOM!”, maar eigenlijk hoop ik dat ik kan zeggen “Waah cool, ik heb een archief van mijn leven!”.

1 thought on “Het centrum van ‘t social media universum ben ík”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.