Ik blijf een zwak houden voor Twitter, ondanks dat ik er regelmatig over zeur. De kans die in Twitter zit, namelijk een groot interessant netwerk bouwen en volgen, wordt naar mijn idee belemmerd door de groei van Twitter. Twitter is voor mij alleen nog maar te behappen als minder mensen blijf volgen. Daarom ben ik dus rigoureus gaan stoppen met volgen van mensen. Beter voor de ADD, dat wel, maar ergens ook weer jammer.

Rock star girl geeks seek tech geek (we speak l33t!)

tdbnl_twitter_sign.png

Orgineel van de foto door Fearless Craig (Flickr)

Vorig jaar raakten @Annedien en ik aan de praat (doen we wel vaker) over Twitter en wat het mist. Op dat moment misten we vooral een grote rode knop om alle technische guru’s bijelkaar te roepen en het project van start te laten gaan. Een theme als het ware, dat we liefkozend Twilter hadden genoemd. Twitter filter. Lees verder voor onze ‘braindump’ waar ook @Meenhorst tegenaan heeft bemoeid.

Twilter

Dagelijks zijn er te veel tweets om te volgen. Het is moeilijk om je eigen ‘crowd’ te volgen, omdat deze tweets opgaan in de stream. En de opname van informatie, die via Twitter juist razend snel wordt verspreidt, wordt steeds moeilijker. De logische vervolg stap is filtering van deze stream. Twilter is het Twitter Filter!

Gesuggereerde features

 • tabs om groups (channels o.i.d.) te scheiden
 • feed per group
 • snelle AJAX interface (facebook) ipv trage dropdowns/multi page, bij toevoegen
 • weergave aantal nieuwe tweets per group
 • weergave aantal nieuwe @mij tweets per group
 • kudo-systeem en variaties (zie verder)
 • tweet treasure of the day (most favored today by your network)
 • tweettalk of the day (most talked about)
 • filter tweets van specifieke inhoud (smart lists van NetNewsWire)
 • Temporary Shutup (mensen die normaal gesproken rustig zijn, maar nu ineens op een conferentie zijn en allemaal korte postjes maken)
 • Je kan ook subscribers op Twilter in de gelegenheid stellen om een post een “Ignore Shutup” tag aan een *belangrijk* bericht te geven.

Kudo-systeem

Door filtering loop je ook een risico iets mis te lopen, misschien ook iets wat je niet had willen missen. Door kudo’s aan tweets te geven, kunnen deze tweets misschien in een aparte group/channel gepushed worden (kudo’ed by your network). Je eigen netwerk heeft meestal gelijke interesses, waardoor de kans groot is dat tweets worden gepushed van jouw interesse. Eventueel ook een tweet pushen naar iemand specifiek (en de gelegenheid bieden iemand te blocken, in geval van spam bijvoorbeeld).

Do or don’t?

De schare technische guru’s die we hebben aangesproken, zeiden min of meer dat het onbegonnen werk was. De API van Twitter is -blijkbaar- te beperkt en daarmee zou Twilter nooit gerealiseerd kunnen worden. Toch…?

Is er een technische guru / held / geek / etc die zich geroepen voelt om met ons hierover te brainstormen en te zoeken naar technische haalbaarheid van de gewenste features? Reageer op het Twitterstress-signaal en laat een comment achter!

**Hadden we al gezegd dat we rock star girl geek concepteers zijn?**

Edit: Crowdstatus.com

Suggestie van DIM (nav tweet @Aymanvanbregt) hieronder om naar Crowdstatus.com te kijken. Daar kom je inderdaad een eind mee. Heel grafisch en (te?) ruim opgezet, maar cute.

tdb_crowdstatus.png