Blog2.0: De functies & stickiness

Vorige week eindelijk de blues opzij gezet, nu tussen de bedrijven door licht schijnen op de vernieuwing van deze blog. First order of business: de functies. Met de keuze daarin wil ik me beperken tot de tools die het aantal pageviews en/of de bezoekersduur verhogen. Of te wel: stickiness!

Hoewel er een groot aantal zeer nuttige diensten zijn voor bloggers, wil ik het toevoegen van dat soort tools minimaliseren. Daar heb ik mijn redenen voor: het werkt nog wel eens vertragend en het past nou eenmaal niet altijd in je eigen look & feel. Oja… het is ook visuele ‘clutter‘ en het zal de stickiness meestal tegenwerken.

Eerste schetsen van functionaliteiten

tdbnl_functions for new weblog: homepage

tdbnl_functions for new weblog: blog singlepage

Belangrijkste aanpassingen

  • Toegang naar bikeblog integreren
  • Linklove op aparte pagina (sja, stickiness)
  • Sidenotes: ventilatie van non-issues (vraagteken)
  • Del.icio.us als linkdump (ipv doorplaatsen van artikelen)
  • Summary + references

Een aantal functionaliteiten heb ik -bewust- dubbel geplaatst. Ik overweeg om populaire posts te plaaten en daar een rating aan te koppelen. De labels van functionaliteiten mag ik nog wel een nachtje over slapen, zowel als over de functionaliteiten zelf.

Hebben jullie tips voor een sticky weblog met een mooie cleane uitstraling wat ‘toeters en bellen’ aangaat? Misschien voorbeelden van weblogs met deze kwaliteit?

6 thoughts on “Blog2.0: De functies & stickiness”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.